Termen cautat

Remedii naturiste pentru pemfigus bulos


Autor: george

Pemfigusul bulos este o afectiune cutanata, caracterizata de prezenta permanenta a leziunilor la nivelul suprafetei de piele afectata. Leziunile produse aceasta conditie medicala sunt adesea insotite de senzatie de mancarime, iar in cazul in care nu este tratata la timp, sau este tratata necorespunzator poateevolua chiar spre forme severe. Conform medicilor de specialitate pemfigusul bulos afecteaza cu precaderea zona axiala, zona inghinala, coapsele si sanii. In plus, desi pemfigusul bulos afecteaza persoanele de orice varsta, incidenta mai mare o detine in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 58-65 de ani.

Pemfigusul bulos este o boala autoimuna ale carei cauze nu au putut fi stabilite cu exactitate. Ca mod de manifestare, aceasta conditie medicala este caracterizata de aparitia la nivelul pielii, a unor basicute pline cu un lichid dens, senzatie de mancarime, roseata si iritatii. Desi acest lucru este rar, pemfigusul bulos poate afecta si mucoasele membranare.

Cauzele pemfigusului bulos

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit decat faptul ca pemfigusul bulos face parte din categoria bolilor autoimune, fara a cunoaste cauza cu certitudine.

Simptomele pemfigusului bulos

Manifestarile clinice ale pemfigusului bulos sunt caracterizate adesea de aparitia basicilor dureroase la nivelul pielii. Aceste basicute au un invelis subtire si sunt pline cu un lichid dens. Desi in general, aceste basici apar pe trunchi, maini si coapse, exista situatii cand acestea apar in interiorul cavitatii bucale, pe limbasi in profunzimea pielii, fapt ce duce la randul sau la aparitia ulceratiilor dureroase.

Alte simptome ale pemfigusului bulos sunt:

  • aftele;
  • sangerarile gingivale;
  • iritatiile;
  • mancarimile.

Remedii pregatite acasa pentru pemfigus bulos

Cele mai eficiente remedii pentru pemfigus bulos sunt urmatoarele:

  1. Daca va confruntati cu aparitia basicutelor la nivelul cavitatii bucale, este recomandat sa evitati mancarurile dure, asa cum sunt chipsurile sau fructele si legumele crude.

  2. Pentru tratarea pemfigusului bulos apelati la urmatoarele plante: Kutki (Picrorrhiza kurroa), Centella asiatica, lemn dulce, Hemidesmus indicus, turmeric, Berberis aristata, Pterocarpus santalinus, Vetiveria zizanioides, cassia fistula, neem (Azadirachta indica), Pongamia pinnata sau Acacia catechu.

  3. Aplicati crema cu protectie solara de fiecare data cand iesiti din casa, indiferent de anotimp. Pentru ca acest produs sa fie eficient, factorul de protectie trebuie sa fie 30 sau mai mare.

Comentarii

Sufar de pemfigus si ma tot tratez in spital la medici cu prednison ca altceva nu stiu cum sa trateze aceasta boala groaznica. Am citit aici de tratament naturist cu o gramada de plante dar nu stiu de unde sa le procur, pentruca nu le gasesc corespondent cu plantele noastre. Daca ma poate ajuta cineva, multumesc din suflet. Am ajuns la disperare cu aceasta boala nu mai stiu ce sa fac. Milea Lili 0732641863

Buna ziua,

 

Nu stiu daca veti reusi sa le gasiti pe toate pe piata de la noi, dar cautati-le in magazine de tip plafar sau comandati-le online (http://www.plafar24.ro/).

 

Multa sanatate!

Alina D.