Termen cautat

Remedii naturiste pentru pete pe piele


Autor: george

Fiecare dintre noi doreste cu siguranta sa arate cat mai bine, iar acest lucru incepe, bineinteles, cu aspectul sanatos al pielii. Indiferent, insa, cata grija am avea de infatisarea noastra ramane riscul de aparitie a petelor la nivelul pielii. Conform medicilor specialisti, aceasta manifestare este cu atat mai dificil de prevenit cu cat cauzele sale sunt extrem de variate.

Cauzele aparitiei petelor pe piele

De cele mai multe ori petele de la nivelul pielii sunt mostenite din nastere. Multe dintre aceste pete, insa, dispar odata cu trecerea timpului. Conform studiilor statistice, un numar mare de pete apar ca urmare a spargerii, scoaterii sau scarpinarii zonelor de piele cu acnee. In cazuri severe, aceste pete raman la nivelul pielii pentru totdeauna. Alte pete rosii, denumite nevus flammeus, sunt mostenite din nastere si cel mai probabil, vor ramane permanent la nivelul pielii pacientului.

Simptomele petelor pe piele

In general simptomele petelor de la nivelul pielii se manifesta astfel:

  • prezenta unor pete fie decolorate, fie cu un grad mai mare de pigmentare la nivelul pielii;

  • de asemenea, petele pe piele se manifesta prin acnee, puncte negre sau puncte albe.

Remedii pregatite acasa pentru pete pe piele

Utilizate regulat, remediile naturiste propuse in continuare au capacitatea de a trata in mod eficient petele de la nivelul pielii.

  1. Camforul este administrat de multa vreme pentru combaterea durerilor de cap. Cu toate acestea, studiile de specialitate au relevat capacitatea camforului de a diminua intensitatea petelor pe piele. Pentru aceasta este necesar sa amestecati 7 parti de extract de camfor cu 2 parti de extract de migale, 1 parte pudra de lemn de santal si diluati-le cu 30 de parti de apa de trandafir. Folosind un disc de bumbac, aplicati solutia rezultata la nivelul petelor de pe piele.

  2. Curatati coaja de la mai multe portocale si lasati-o sa se usuce la soare. Amestecati coaja de portocale uscate cu zeama de la 1 lamaie si 1 lingurita de apa de trandafir. Aplicati pasta rezultata la nivelul portiunilor de piele afectate.

  3. Adaugati cate 1 parte de zeama de lamaie, 1 parte lapte praf si 1 parte miere de albine, plus cateva picaturi de ulei de migdale. Aplicati pasta rezultata la nivelul portiunilor de piele afectate.