Termen cautat

Remedii naturiste pentru pielea inchisa la culoare


Autor: george

Pielea inchisa la culoare poate fi o povara pentru cei care isi doresc un ten alb si radios. In plus, specialistii afirma ca desi exista un numar mare de persoane cu piele inchisa la culoare in mod natural, pigmentarea pielii se poate produce ca urmare a nivelului mare de melanina din organism, a unor infectii cutanate sau a expunerii prelungite la soare.

Cauzele pielii inchise la culoare

Cele mai frecvente cauze ale pielii inchise la culoare sunt urmatoarele:

 • factorii ereditari;

 • hiperpigmentarea ca urmare a producerii unei cantitati de melanina mai mari decat este nevoie;

 • afectiuni cutanate, asa cum este Lichen Simplex Chronicus (afectiune a pielii caracterizata de mancarime cronica, precum si de aparitia unor pete inchise la culoare la nivelul pielii);

 • expunerea prelungita la soare, fapt ce stimuleaza producerea de melanina.

Simptomele pielii inchise la culoare

Pielea inchisa la culoare este caracterizata de aparitia unor potiuni hiperpigmentate la nivelul corpului.

Remedii pregatite acasa pentru pielea inchisa la culoare

 1. Amestecati 1 lingurita de lapte praf, 1 lingurita de miere de albine, l lingurita de lamaie si 1/2 lingurita de ulei de migdale. Aplicati continutul rezultat la nivelul fetei, lasati-l sa actioneze 10-15 minute, apoi spalati bine pielea.

 2. Amestecati faina de ovaz, lapte batut si suc de rosii, aplicati continutul rezultat la nivelul fetei, lasati-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi curatati tenul cu apa rece.

 3. Aplicati felii de cartof la nivelul fetei. Acest remediu este eficient pentru reducerea petelor de la nivelul pielii.

 4. Amestecati pudra de turmeric si zeama de lime pentru a indeparta bronzul nedorit.

 5. Amestecati coaja de portocala, uscata, cu putin lapte batut. Aplicati acest remediu la nivelul fetei, lasati-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi curatati fata cu apa rece. Acest remediu combate petele inchise la culoare si cicatricile.

 6. Lasati 4 migdale intr-un pahar cu apa peste noapte. A doua zi pisati migdalele, impreuna cu putin lapte. Aplicati pasta rezultata la nivelul fetei si a gatului si lasati-o sa actioneze peste noapte. A doua zi curatati pielea cu apa rece. Administrati acest remediu timp de 15 zile.

 7. Amestecati 1 lingura de faina de naut, 2 lingurite de lapte nefiert si 2-3 picaturi de zeama lime. Aplicati continutul rezultat la nivelul pielii, lasati-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi curatati cu apa rece. Administrati acest remediu timp de 4 saptamani.

 8. Aplicati la nivelul pielii o pasta din frunze de menta, pisate, si lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute, apoi curatati bine pielea cu apa rece. Administrati acest remediu 15 zile.

 9. Aplicati la nivelul fetei un amestec de rosii la gratar si 2-3 picaturi de zeama de lime, lasati-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spalati bine pielea cu apa rece. Administrati acest remediu de 2 ori pe zi, timp de 10-15 zile.

 10. Aplicati cateva felii de rosie la nivelul fetei.

 11. Lasati un cartofi in apa rece timp de 10 minute, apoi feliati-l si masati bine fata.

 12. Masati fata cu suc de castravete.

 13. Aplicati la nivelul fetei o masca de ridiche rasa. De asemenea ridichea poate fi inlocuita cu fruct ras de papaya.

 14. Pisati cateva frunze de busuioc sfant si aplicati pasta rezultata la nivelul fetei.

Dieta pentru pielea inchisa la culoare

 1. Cu toate ca nu exista anumite alimente care sa contribuie la deschiderea culorii pielii, specialistii sustin ca dieta echilibrata si sanatoasa ajuta la obtinerea unei straluciri naturale a pielii.

 2. Beti cel putin 8-10 pahare cu apa in fiecare zi.

 3. Evitati consumul excesiv de mancaruri procesate, mancaruri rafinate, mancaruri prajite sau mancaruri uleioase.

 4. Introduceti in alimentatia dumneavoastra cerealele integrale, plantele leguminoase, fructele si legumele proaspete.

Alte sfaturi cu privire la pielea inchisa la culoare

 1. Daca petreceti perioade indelungate de timp la soare, este extrem de important sa folositi produse pentru protectie solara.

 2. Daca optati pentru unul dintre remediile naturiste prezentate mai sus este recomandat sa fiti consecventi pentru a obtine rezultatele scontate.