Termen cautat

Remedii naturiste pentru pintenii ososi


Autor: george

Pintenii ososisau osteofitii, sunt excrescente osoase dezvoltate la nivelul structurii osoase normale a organismului. De cele mai multe ori pintenii ososi se manifesta la nivelul articulatiilor spatelui, picioarelor, umerilor, soldurilor, mainilor si a genunchilor. Desi pintenii ososi nu reprezinta factori cauzatori de durere, presiunea exercitata asupra structurii osoase si a nervilor de la acest nivel poate duce la aparitia senzatiilor dureroase. Conform studiilor de specialitate, pintenii ososi sunt specifici persoanelor trecute de 60 de ani, indicand degenerarea coloanei vertebrale.

Cauzele pintenilor ososi

Pintenii ososi sunt prezenti cu precadere in cazul persoanelor diagnosticate cu osteoartrita, situatie in care organismul incearca sa acopere pierderile osoase. Pentru aceasta, in organism iau nastere noi structuri osoase la nivelul zonei afectate de osteoartrita.

Pintenii ososi se manifesta ca simptom al urmatoarelor conditii medicale:

 • spondiloza;

 • fasciita plantara;

 • stenoza spinala.

Alte cauze ale pintelor ososi sunt:

 • alimentatie defectuoasa;

 • stilul de viata;

 • accidente sau leziuni sportive.

Simptomele pintenilor ososi

Manifestarile clinice ale pintenilor ososi sunt:

 • durerile de spate si gat. In aceasta situatie pacientii pot resimti dureri blande la nivelul gatului si a zonei lombare in timpul mersului sau in cazul mersului pe jos pentru perioade lungi de timp;

 • durere la nivelul umerilor si dureri de cap, in cazul aparitiei pintenilor ososi in zona cervicala;

 • dureri la nivelul coapselor, mainilor si a picioarelor, in cazul aparitiei pintenilor ososi in zona lombara. Alte simptome includ senzatie de amortire, furnicatu si si slabiciune la nivelul mainilor si a picioarelor.

Remedii pregatite acasa pentru pintenii ososi

 1. Primul pas pentru tratarea pintenilor ososi este reducerea inflamatiei. Pentru aceasta este recomandata aplicarea compreselor reci la nivelul zonei afectate, de 4-5 ori pe zi. Daca inflamatiile sunt severe inlocuiti compresele reci si cele cu apa calda.

 2. Consumati 500-100mg de cucurmin, pigmentul galben din turmeric de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Urmati acest remediu timp de 6 saptamani.

 3. Pentru ameliorarea durerilor este bine sa aplicati comprese calde cu ulei de seminte de in, direct la nivelul zonei afectate.

 4. Inmuiati o bucata de tifon in ulei cald de seminte de in. Aplicati tifonul la nivelul zonei afectate, acoperiti-l cu o bucata de plastic si lasati-l sa actioneze timp de 2 ore.

ATENTIE: Efortul fizic prelungit poate intensifica durerea asociata pintenilor ososi.