Termen cautat

Remedii naturiste pentru pneumonie


Autor: bcristina

Pneumonia este o afectiune comuna cauzata de infectii care duc la inflamarea unuia sau a ambilor plamani. Aceasta infectie poate fi cauzata de bacterii, virusuri si mircoorganisme. De cele mai multe ori infectiile tractului respirator inalt predispun plamanii la aparitia infectiilor si implicit la dezvoltarea pneumoniei.

Pneumonia se manifesta la inceput sub forma unei raceli, evoluand ulterior spre aceasta afectiune serioasa. Persoanele cu un sistem imunitar slabit sunt mult mai expuse riscului de aparitie a pneumoniei, spre deosebire de persoanele sanatoase. Pneumonia cauzata de infectii bacteriene este cea mai frecventa forma a acestei afectiuni, si in acelasi timp cea mai severa. Cu toate acestea in randul copiilor incidenta cea mai mare este detinuta de pneumonia cauzata de infectii virale.

Tratamentul pneumoniei variaza in functie de cauza acestei afectiuni. Astfel, in cazul pneumoniei cauzate de infectiile bacteriene cel mai probabil medicul specialist va prescrie un tratament pe baza de antibiotice.

Cauzele pneumoniei

Pneumonia este cauzata de patrunderea in organism, prin inspiratie, a bacteriilor, virusurilor si a altor microoganisme care cauzeaza pneumonia. Aceste microoganisme pot fi eliberate in aer de o persoana bolnava prin tuse sau stranut. Totodata, bacteriile si virusurile prezente in mod normal la nivelul cavitatii bucale, gatului si nasului pot ajunge in mod accidental in plamani, ducand astfel la aparitia pneumoniei.

Pneumonia de aspiratie este cauzata de inhalarea anumitor substante chimice, alimente, lichide, mucus si voma. Fumatul si consumul de alcool creste riscul de contactarea a acestei afectiuni. Alti factori care cauzeaza pneumonia sunt tratamentele administrate pentru reflux gastro-esofagian si tuberculoza, conditie medicala ce slabeste sistemul imunitar.

Simptomele pneumoniei

Manifestarile clinice ale pneumoniei sunt:

  • tuse;
  • febra;
  • frisoane;
  • sufocare;
  • dureri de cap;
  • dureri musculare;
  • transpiratie abundenta;
  • pierderea poftei de mancare;
  • diaree;
  • senzatie de greata;
  • varsaturi;
  • dureri pleuretice, manifestate la nivelul pieptului, cu tendinta de a se intensifica in timpul procesului de inspiratie;
  • ritm cardiac accelerat;
  • invinetirea pielii ca urmare a scaderii nivelului de oxigen din sange.

Remedii pregatite acasa pentru pneumonie

  1. Schinduful, ghimbirul si piperul negru sunt remedii eficiente pentru pneumonie, intrucat stimuleaza procesul de expectoratie.

  2. Pregatiti un amestec din suc de ghimbir, ghimbir uscat si miere de albine.

  3. Aplicati la nivelul pieptului o pasta de usturoi pentru reducerea febrei si ameliorarea altor simptome precum sufocare. In acest fel poate fi folosit si sucul de usturoi.

  4. Masati pieptul cu ulei de terebentina apoi infasurati-va cu un prosop de lana. Acest remediu este eficient pentru reducerea durerilor asociate pneumoniei. Pentru rezultate eficiente puteti amesteca putin camfor cu ulei de terebentina.

  5. Beti ceai de seminte de schinduf sau ceai de frunze si radacina de papadie.

  6. Faceti o infuzie folosind 250ml de apa si 15mg de seminte de susan. Adaugati putina sare, 1 lingura de miere de albine si 1 lingura de seminte de in.

  7. Amestecati 20 de frunze de busuioc, pisate, si 5 boabe de piper in apa fierbinte. Administrati acest remediu la un interval de timp de aproximativ 6 ore.

  8. Amestecati 200ml de suc de spanac si 300ml de suc de morcovi. Administrati acest remediu in mod regulat.

  9. Administrati un amestec de suc de morcovi si piper cayenne (chili).

  10. Beti in mod regulat 250ml de suc extras din frunze si radacini de pastarnac.

  11. Amestecati 5 cuisoare, 1g de piper negru, 1g de bicarbonat de sodiu si aproximativ 15ml de apa. Administrati acest remediu in mod regulat.

Dieta pentru pneumonie

  1. Pentru inceput este bine sa urmati o dieta pe baza de sucuri proaspete, pentru o perioada de 5 pana la 10 zile. Aceste sucuri pot fi amestecate cu apa calda si trebuie administrate la un interval de 2-3 ore. In momentul in care febra scade, este bine sa introduceti in alimentatie fructele proaspete. La un interval de 3-4 zile de la finalizarea acestei diete, pacientul poate reveni progresiv la alimentatia normala, punand accentul pe fructe si legume proaspete.

  2. In perioada de tratament, produsele din carne si proteinele animale trebuie excluse din alimentatie, intrucat acestea sunt greu de digerat.

  3. Evitati faina alba, zaharul alb, mancarurile rafinate si mancarurile grase.

  4. Evitati consumul de alcool si cafeina.