Termen cautat

Remedii naturiste pentru pruritul rectal


Autor: bcristina

Pruritul rectal sau mancarimea rectala se manifesta prin aparitia unei iritatii la nivelul pielii din jurul anusului. Aceasta iritatie este insotita de cele mai multe ori de nevoia intensa de scarpinare. Intensitatea pruritului rectal creste in functie de gradul de umezeala, presiunea sau pozitia corpului, in ultimul caz fiind mai acuta atunci cand pacientul este asezat pe un scaun. In cazurile severe, pruritul cauzeaza disconfort intolerabil, manifestat prin senzatie de arsura si inflamatii.

Pruritul rectal este o manifestare extrem de chinuitoare pentru pacient, intrucat, datorita normelor etice, scarpinatul in public este considerat o actiune extrem de nepoliticoasa. Chiar si atunci cand pacientul se afla in intimitate, scarpinatul are ca rezultat agravarea pruritului. Mai mult decat atat, pruritul rectal este agravat de anumite mancaruri. In consecinta se recomanda evitarea cafelei si a altor bauturi pe baza de cafeina, a ceaiului, bauturilor alcoolice (inclusiv berea), cicolatei, rosiilor, mancarurilor picante si a mancarurilor cu un continut mare de vitamina C. Urmati aceasta dieta timp de cel putin 2 saptamani.

Cauzele pruritului rectal (mancarimii rectale)

Cauzele pruritului rectal sunt extrem de variate, dupa cum urmeaza:

  • hemoroizi;

  • iritatii;

  • afectiuni cutanate precum psoriazis sau eczeme;

  • diabet sau afectiuni hepatice;

  • infectii vaginale (in cazul femeilor);

  • oxiuroza (infectia cu oxiuri).

Simptomele pruritului rectal (mancarime rectala)

Pruritul rectal se manifesta in principal prin aparitia acrodermatitei, a psoriazisului si scabiei.

Remedii pregatite acasa pentru prurit rectal (mancarime rectala)

  1. Aplicati putina vaselina rectificata la nivelul anusului. Uneori pruritul poate fi cauzat de pielea uscata. Vaselina rectificata nu numai ca va proteja pielea delicata din aceasta zona, ci va si preveni iritatiile.

  2. Inmuiati un disc demanchiant din bumbac in hamamelis, apoi aplicati-l la nivelul rectului. Acest remediu are capacitatea de a ameliora imediat pruritul rectal. Aplicati acest remediu la fiecare cateva ore.

  3. Faceti bai calde, fara a adauga produse de intretinere corporala pentru a nu creste riscul de agravare a pruritului. Apa calda are capacitatea de a imbunatati circulatia sanguina, si implicit de a ameliora aceasta conditie medicala.

  4. Indepartati semintele din cateva nuci de sapun (Sapindus Mukorossis). Fierbeti nucile intr-un pahar cu apa, lasati amestecul rezultat sa se raceasca apoi strecurati-l. Aceasta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratamentul pruritului rectal.

Comentarii

este 3 fix noaptea , va rog frumos sa ma credeti ca mai devreme am iesit din dus si nu imi trece , doctorul mi-a spus ca am fisura anala , mi-a dat un tratament , nu l-am urmat ca nu am banii necesari sa imi cumpar tratamentu . zi de zi ma dau cu capiul de pereti ca nu mai rezist