Termen cautat

Remedii naturiste pentru scalp uscat


Autor: george

Scalpul uscat este o problema frecventa ce poate afecta pe fiecare dintre noi, fie ca urmare a factorilor de mediu ce actioneaza asupra organismului, fie ca urmare a obiceiurilor alimentare nesanatoase. La nivelul scalpului este produsa o substanta uleioasa, denumita sebum, care in cantitatile optime are rolul de a mentine sanatatea scalpului. Anumiti factori externi, asa cum sunt unele sampoane, balsamuri pentru par sau folosirea undulatorului sau a placii pot bloca ductele sebacee, ducand astfel la uscarea scalpului. Lasata netratata, aceasta conditie medicala are drept consecinte exfolierea scalpului (formandu-se astfel cojite mici, albicioase) si aparitia senzatiei de mancarime.

Remedii pregatite acasa pentru scalpul uscat

  1. Incalziti putin ulei de masline, apoi masati usor scalpul incepand din crestet.

  2. Inmuiati o bucatica de bumbac in putin ulei incalzit, apoi masati intreaga suprafata a scalpului. Lasati uleiul sa actioneze timp de 1 ora, apoi curatati bine parul si scalpul cu ajutorul unui sampon bland.

  3. Indepartati invelisul de pe cateva frunze de aloe vera si aplicati pulpa la nivelul scalpului. Lasati acest remediu sa actioneze pana in momentul in care pulpa de aloe vera se usuca. Indepartati bucatile uscate din par, iar daca nu este cazul, nu este obligatoriu sa spalati parul.

  4. Folositi, la ultima samponare, otet de mere sau zeama de lamaie pentru a indeparta excesul de sebum si a debloca ductele sebacee.

  5. Masati zilnic scalpul timp de 5 minute pentru a stimula functionarea glandelor sebacee si a debloca ductele sebacee.

Dieta pentru scalp uscat

  1. Consumati o cantitate cat mai mare de fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte.

  2. Consumati alimente bogate in vitamima E, asa cum sunt migdalele, rosiile si seminte de floarea soarelui.