Termen cautat

Remedii naturiste pentru scurgerile din ureche


Autor: george

Scurgerile din ureche, manifestare cunoscuta si sub denumirea de otoree, pot fi cauzate de o infectie auriculara, motiv pentru care aceasta manifestare nu trebuie niciodata neglijata.

Cauzele scurgerilor din ureche (otoree)

Una dintre cele mai frecvente cauze ale scurgerilor din ureche este reprezentata de o infectie la nivelul urechii medii ( otita medie). Astfel, inainte de aparitia otoreei, pacientul se va confrunta mai intai cu o senzatie dureroasa intensa. In ceea ce priveste scurgerea auriculara, aceasta poate fi purulenta si uneori insotita de pete de sange. Odata ce aceasta manifestare (otoree) se instaureaza intensitatea durerilor de la nivelul urechii scade.

Simptomele scurgerilor din ureche (otoree)

Simptomele scurgerilor din ureche sunt urmatoarele:

Remedii pregatite acasa pentru combaterea scurgerilor din ureche (otoree)

Este extrem de important ca in momentul in care pacientul se confrunta cu aparitia unei scurgeri purulente de la nivelul urechii, acesta sa se adreseze medicului specialist in vederea prescrierii unui tratament pe baza de antibiotice.

  1. Daca otoreea apare la nou-nascuti este bine sa puneti zilnic direct in urechea micutului cateva picaturi de lapte matern. ATENTIE: In acest caz mama trebuie sa fie perfect sanatoasa.

  2. Puneti in ureche 2-3 picaturi de zeama de ceapa, incalzita de 2-3 ori pe zi.

  3. Incalziti 1 lingurita de seminte de schinduf intr-o lingura de ulei. Lasati uleiul sa se raceasca putin si strecurati-l. Puneti in ureche 1 picatura din acest ulei impreuna cu 1 picatura de lapte proaspat.

  4. Spalati urechea folosind apa in care au fost fierte cateva frunze de neem sau radacina aceastei plante. Acest remediu este eficient nu numai pentru combaterea cerumenului, ci si pentru ameliorarea durerilor de ureche.