Termen cautat

Remedii naturiste pentru setea excesiva


Autor: george

Desi in anumite situatii setea excesiva este o reactie normala, in momentul in care aceasta manifestare persista pentru perioade indelungate de timp, acest lucru reprezinta indiciul unor conditii medicale severe. Astfel principalii factori care duc la senzatia excesiva de sete sunt diabetul, afectiunile digestive sau deshidratarea.

Remedii pregatite acasa pentru combaterea setei excesiva

 1. Amestecati 20ml de suc de amla cu putina miere de albine. Administrati acest remediu de 2-3 ori pe zi.

 2. Amestecati 2 fructe de mango taiate in bucatele cu 1 ceasca de zahar. Puneti acest amestec la fiert pana in momentul in care fructele de mango devin moi, pasati-le si adaugati 1/2 lingurita de seminte de chimion macinate, 1 lingurita de frunze de menta si putina sare. Beti acest remediu in fiecare zi.

 3. Beti in fiecare zi zeama de la 1 lamaie. Ca alternativa la acest remediu puteti bea limonada indulcita, de 2-3 ori pe zi.

 4. Beti de 3-4 ori pe zi lapte de cocos.

 5. Administrati de 2-3 ori pe zi 5-10g de seminte de castane de apa, macinate.

 6. Beti in fiecare zi putin suc de struguri acri.

 7. Amestecati putin suc de tamarind, decojit, si putin zahar. Lasati amestecul rezultat la racit si administrati cate 15-20ml din acest suc la fiecare 4-5 ore.

 8. Lasati timp de 1 ora, 25g de seminte de chimen dulce intr-o cantitate de 250ml de apa. Dupa aceasta perioada beti aceasta apa putin cate putin.

 9. Administrati de 2 ori pe zi cate 1/2 ceasca de suc de tigva (Lagenaria siceraria) impreuna cu putina sare.

 10. Prajiti 1 lingurita de piper negru, apoi pisati-l si adaugati 4 ceasti de apa fiarta. Lasati la racit, strecurati si administrati acest remediu in fiecare zi.

 11. Mestecati cateva frunze de busuioc sfant. Ca alternativa la acest remediu puteti fierbe frunzele de busuioc sfant in putina apa. Administrati acest remediu de 2-3 ori pe zi impreuna cu putin zahar.

 12. Adaugati intr-un pahar cu apa zeama de la 1/2 de lamaie si putina sare. Asministrati acest remediu in fiecare zi.

 13. Macinati cateva seminte de nucsoara pana obtineti o pudra fina. Luati care 1-3g din aceasta pudra impreuna cu putina apa calda, de 2 ori pe zi.

 14. Lasati intr-un recipient cu apa un mar acru peste noapte. A doua zi dimineata stoarceti zeama din mar si beti-o pe stomacul gol. Urmati acest remediu timp de 1 saptamana.

 15. Beti in fiecare zi suc de rosii indulcit cu putin zahar.