Termen cautat

Remedii naturiste pentru spoturile Fordyce sau papulele perlate peniene


Spoturile Fordyce sau papulele perlate peniene reprezinta mici excrescente de culoare palida localizate la nivelul glandului penian sau a labiilor. Cu toate ca spoturile Fordyce nu implica riscuri pentru starea de sanatate a pacientilor, acestea cauzeaza un disconfort de ordin estetic. De asemenea, este important sa se inteleaga faptul ca excrescentele nu se transmit in urma contactelor sexuale neprotejate.

Cauzele determinante ale spoturilor Fordyce nu au fost stabilite cu exactitate pana in prezent, insa medicii specialisti afirma ca acestea constituie manifestarea unei afectiuni de ordin dermatologic fara potential contagios. In conditiile in care papulele peniene perlate se asociaza cu o senzatie dureroasa este foarte important ca pacientii sa se adreseze unui medic specialist in cel mai scurt timp.

Tratamente pentru remedierea spoturilor Fordyce sau a papulelor peniene perlate

In general, spoturile Fordyce pot fi remediate prin peeling chimic, crioterapie, vaporizare laser, diatermie sau tehnici de electrochirurgie. Procedurile chirurgicale recomandate pentru combaterea spoturilor Fordyce pot sa fie extrem de constisitoare, insa indiferent de metoda terapeutica pentru care se opteaza este foarte important ca pacientii sa se adreseze medicului specialist inainte de luarea unei decizii.

Remedii pregatite acasa pentru combaterea spoturilor Fordyce sau a papulelor perlate peniene

  1. Consumarea zilnica a usturoiului intrucat aceasta planta are capacitatea de distrugere a bacteriilor din fluxul sanguin si de la nivelul cavitatii bucale.
  2. Folosirea in fiecare zi a uleiului de jojoba, a fructelor de Argania si a vitaminei E.
  3. Consumarea zilnica de alimente bogate in acid folic si in vitaminele A , B , C , D , E si K sau administrarea suplimentelor naturiste bazate pe aceste vitamine.
  4. Administrarea tratamentelor cu creme bazate pe alfa - hidroxi - acizi pentru ameliorarea senzatiilor dureroase si a leziunilor asociate cu spoturile Fordyce sau papulele peniene perlate.

Comentarii