Termen cautat

Remedii naturiste pentru tendinita


Autor: bcristina

Muschii sunt celule si tesuturi specializate care alcatuiesc organe sau fac legatura intre diverse structuri din organism. Contractiile muschilor au ca finalitate aparitia miscarilor in organism, pe de o partesi a corpului, pe de alta parte. Fiecare muschi este prevazut cu terminatii puternice si fibroase, acestea avand rolul de a asigura elasticitatea muschilor, precum si de a forma o legatura intre oasele sau cartilajele din zona unde miscarea incepe si se finalizeaza. In terminologia de specialitate structurile de acest gen poarta denumirea de tendoane. Structuri celulare si tisulare similare sunt regasite la nivelul terminatiilor osoase si a oaselor care alcatuiesc articulatiile avand rolul de a sustine si facilita miscarea acestora. Aceste structuri poarta denumirea de ligamente.

Cauzele tendinitei

In momentul efectuarii unui efort fizic solicitant, fara incalzirea in prealabil a muschilor, exista riscul aparitiei unei luxatii la nivelul muschilor si ligamentelor implicate in miscarea respectiva. Atunci cand miscarile de acest gen au ca rezultat deplasarea structurii osoase, se vorbeste despre o dislocare. Umerii, coatele, genunchii si gleznele sunt expuse unui risc major de aparitie a dislocarilor. Aceste leziuni au ca finalitate aparitia unei inflamatii localizate, ca urmare a sangerarilor din interiorul cavitatii articulare. In general inflamatiile se manifesta simptomatic intr-un interval de 24 pana la 48 de ore de la producerea leziunii. In cazul luxatiilor, exista posibilitatea efectuarii miscarilor in continuare, desi acestea sunt insotite de senzatie dureroasa. In cazul dislocarilor sau fracturilor, miscarea nu este posibila, fiind vizibila o anumita deformare a aspectului normal al zonei respective.

Simptomele tendinitei:

Tendinita se manifesta clinic astfel:

  • durere intensa;

  • sensibilitate si inflamatie;

  • reducerea mobilitatii la nivelul zonei afectate;

  • slabiciune la nivelul mainilor si picioarelor din cauza durerii.

Remedii pregatite acasa pentru tenditinita

  1. Amestecati 2 linguri de ulei de seminte de susan sau ulei de floarea soarelui, 1 lingura de terebentina sau petrol lampant. Folositi acest amestec pentru masarea zonei afectate.

  2. Masati zona afectata cu un amestec de 1/2 lingurita de camfor si 1/4 cana de ulei de floarea soarelui.

  3. Amestecati cativa catei de usturoi, pisati, cu ulei de masline sau ulei de mustar. Folositi acest amestec pentru realizarea unei cataplasme.

  4. Amestecati 1 lingurita de pasta de ghimbir si 1 lingurita de turmeric macinat. Aplicati acest remediu peste zona afectata, apoi legati folosind un bandaj. In cazul inflamatiilor adaugati si putina sare.

  5. Amestecati cateva frunze de eucalipt, pisate, cateva cuisoare, 10-12 frunze de menta si cateva frunze de coriandru. Adaugati peste zona afectata 1-2 linguri din aceasta pasta, amestecata cu ulei de cocos cald.

Daca durerea se agraveaza sau este prezenta dupa 14 zile de la administrarea remediilor naturiste, este recomandat sa va adresati unui medic specialist.

Comentarii

Am cautat sa gaesc si alte idei de remedii naturale pentru tendinite... Am citit ce ati scris si vad ca incurcati tare "caprariile".

"In momentul efectuarii unui efort fizic solicitant, fara incalzirea in prealabil a muschilor, exista riscul aparitiei unei luxatii la nivelul muschilor si ligamentelor implicate in miscarea respectiva". 

Pai cum se "luxeaza" ligamentele si muschii?? Ligamentele si muschii nu se luxeaza. Luxatia se produce cind doua suprafete articulare nu mai sunt in contact. Nu vreau sa critic mai departe textul, pentru ca ar trebui sa-l rescriu integral. Sunt prea multe afirmatii amuzante in el. 

Dar sa ma intorc la ce cautam eu - la remedii naturiste. 

"Pasta" pe care o recomadati vad ca <virgula> contine cam toata bucataria... si inteleg ca ar trebui sa fie vaso-dilatatoare. Probail ca este... Eu oricum, raman la "Puterea Ursului" - gel aplicat local, Voltarene gel aplicat local si la alifie cu Arnica aplicata local. Deci un vasodilatator, un NSAID si un antiinflamator - cicatrizant. Nici "Gheara Dracului" nu este de lepadat. 

DECI, nu le fac reclama acestor produse desi le utilizez pe larg si cu efecte foarte bune, dar sincer, borcanul dvs. cu mustar, cuisoare si usturoi ma distreaza. Cum va mirosi utilizatorul acela la servici?...LOL!Medicul specialist mi-a dat doar antiinflamatoare. Nu isi mai dau interesul nici ei , din pacate.