Termen cautat

Remedii naturiste pentru tulburarile de refractie


Autor: bcristina

Pentru a vedea, razele de luminta patrund la nivelul corneei, stratul transparent care acopera ochiul. De aici razele de lumina ajung la nivelul cristalinului si de acolo spre retina. Retina contine celule specializate sensibile la lumina puternica, intuneric si culori.

Imaginea formata pe retina este interpretata de creier, fiecare dintre avand capacitatea in acest fel de a vizualiza imaginile din jurul nostru. Cu alte cuvinte, procesul de formare a imaginilor are la baza principii ale fizicii. In momentul in care lumina trece dintr-un mediu in altul, cursul sau drept este deviat. Acest proces de convergenta sau divergenta a luminii influenteaza distanta, mai mica sau mai mare, la care imaginea obiectului este formata. Astfel, calitatea vederii noastre este afectata de gradul de curbare a corneei, muschii ce determina miscarea ochiului in diferite directii, gradul de transparenta al cristalinului, muschii ce dilata sau contracta pupila, lichidul din diferite camere ale ochilor si gradul de functionare a celulelor retinale.

Cauzele tulburarilor de refractie

De cele mai multe ori tulburariule de refractie sunt cauzate de curbarea anormala a globului ocular, sau afectiuni ale cristalinului. In aceasta situatiei, se recomanda ca pacientul sa poate ochelari pentru corectarea vederii, precum si efectuarea unor exercitii oculare speciale.

Simptomele tulburarilor de refractie

Principalele simptome ale tulburarilor de refractie sunt:

  • vedere incetosata;

  • dificultati la citit sau de distingere a obiectelor apropiate;

  • strabism (privire incrucisata).

Remedii pregatite acasa pentru tulburari de refractie

  1. Lasati o migdala peste noapte intr-un pahar cu apa. Dimineata curatati-o si mancati-o impreuma cu o ceasca de lapte. A doua seara lasati in paharul cu apa 2 migdale. Repetati acest remediu pana cand ajungeti la 7 migdale. Incepand cu a 8-a seara, lasati in apa 6 migdale. Scadeti numarul migdalelor pana cand ajunge inapoi la 1 migdala. Migdalele sunt proteine usor de digerat, contin multe substante nutritive si previn aparitia cataractei.

  2. Consumati cat mai multi morcovi, ardei rosii, mango si pepeni.

  3. Consumati orice fruct si leguma de culoare galbena, portocalie si verde. Acestea sunt bogate in betacaroten, substanta precursoare a retinolului.

  4. Pentru miopie se recomanda un amestec de 1/2 lingurita radacina de lemn dulce, macinata, 1/2 lingurita de ghee si 1/2 lingurita de miere de albine. Administrati acest remediu inainte de masa, de 3 ori pe zi, impreuna cu 1/2 pahar cu lapte. Pentru rezultate optime trebuie sa urmati acest tratament naturist timp de 3-4 saptamani.

  5. Amestecati 1 ceasca de suc de morcov si 1/4 suc de spanac. Administrati acest remediu de 2 ori pe zi.