Termen cautat

Remedii naturiste pentru ulcior


Autor: bcristina

Ulciorul este un termen folosit pentru a denumi aparitia unui abces mic si dureros, a inflamatii unui folicul de par sau a infectiei glandelor sebacee de la nivelul pleoapei. De cele mai multe ori organismul care cauzeaza infectia este un stafilococ. Manifestarile ulciorului includ inflamatii, inrosirea ochiului, durere si incalzirea zonei respective.

Cauzele ulciorului

Principalele cauze ale ulciorului sunt:

 • infectarea si implicit blocarea foliculului de par de la nivelul pleoapei;
 • blocarea glandei sebacee ca urmare a acumularii de reziduri sau a unei erori de refractie;
 • episoadele recurente de ulcior se datoreaza raspandirii infectiei de la un folicul de par la altul atunci cand pacientul sa scarpina sau maseaza ochii cu putere pentru a scapa de mancarime;
 • obiceiuri alimentare nesanatoase, cu precadere consumul unor alimente ca paine alba, cereale rafinate, cartofi fierti, bundinci, placinta si produse de patiserie.

Simptomele ulciorului

Ulciorul se manifesta simptomatic astfel:

 • durere acuta, resimtita chiar cu 1-2 zile inainte de aparitia ulciorului;
 • inrosirea, inflamarea si aparitia edemelor la nivelul pleoapei si a conjunctivei;
 • in ultima faza a ulciorului, punga cu puroi formata se va sparge si va duce chiar la lipirea pleoapelor in timpul noptii, ca urmare a scurgerilor purulente.

Exista situatii cand ulciorul are o perioada de manifestare extrem de mica si nu este insotit de inrosirea si inflamarea severa a pleoapei.

Remedii pregatite acasa pentru ulcior

 1. Fierbeti 1 lingura de turmeric in 2 cani cu apa, pana cand ramane doar jumatate din cantitatea initiala de lichid. Raciti amestecul rezultat si strecurati-l de 4-5 ori printr-un tifon fin. Aplicati in ochiul afectat cate o picatura din acest remediu de 3-4 ori pe zi.

 2. Fierbeti 1 lingurita de seminte de coriandru intr-o cana cu apa. Spalati ochii cu acest ceai, de 3-4 ori pe zi.

 3. Pentru reducerea rosetei, durerii si inflamatiilor, incalziti cateva frunze de guava, apoi asezati-le peste un prosop cald. Aplicati aceasta compresa la nivelul ochiului afectat.

 4. Dizolvati 2-3 granule de alaun intr-o cana cu apa. Curatati ochii cu amestecul rezultat.

 5. Fierbeti o mana de frunze de acacia in 2 cani cu apa. Inmuiati un prosop in amestecul rezultat, apoi aplicati-l la nivelul ochiului.

 6. Aplicati la nivelul ochiului afectat o bucata de cuisare inmuiata in apa.

 7. Aplicati cataplasme pe baza de cartof ras.

 8. Taiati pe lung o frunza de aloe vera. Asezati portiunea cu pulpa la nivelul ochiului afectat.

 9. Pregatiti un mar pe gratar, pasati-l si infasurati-l intr-un prosop cand inca este cald. Aplicati aceasta cataplasma la nivelul ochilor.