Termen cautat

Remedii naturiste pentru ulcior sau salazion


Autor: george

Ulciorul sau salazionul reprezinta o tulburare oculara comuna, manifestata prin aparitia unei inflamatii granulomatoase a glandelor tarsale Meibomius de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Aceasta conditie medicala este caracterizata de inflamatie locala, dezvoltata de-a lungul mai multor saptamani.

Exista situatii cand ulciorul devine destul de mare incat sa puna presiune pe globul ocular, ducand astfel la aparitia astigmatismului. In plus, in cazul in care dimensiunea ulciorului creste foarte mult, cel mai probabil medicul specialist va trebui sa intervina chirurgical pentru extirparea acestuia. Daca ulciorul evolueaza spre forma sa cronica este necesara efectuarea unei biopsii pentru a elimina posibilitatea existentei unui neoplasm.

Cauzele ulciorului

Ulciorul se manifesta la nivelul gandelor tarsale Meibomius, glande sebacee responsabile de producerea lacrimilor ce lubrifiaza ochii. Fiecare pleoapa contine aproximativ 100 de glande tarsale Meibomius, pozitionate la baza pleoapei, langa gene.

Principala cauza a ulciorului este obstructia ductelor de la nivelul glandelor tarsale Meibomius. De cele mai multe ori, in stadiul incipient, aceasta conditie medicala ia forma unei inflamatii difuze, insotita de sensibilitate la nivelul zonei respective. Pe masura ce ulciorul evolueaza, inflamatia se tranforma intr-o infectie localizata, asemanatoare unui chist. In majoritatea cazurilor, ulciorul nu necesita tratament de specialitate, inflamatia disparand de la sine dupa cateva luni.

Simptomele ulciorului

Manifestarile clinice ale ulciorului sunt urmatoarele:

  • aparitia unui nodul tare, fara a fi insotit de senzatie dureroasa;

  • inrosirea zonei conjunctivale;

  • in cazuri severe, ulciorul poate duce la aparitia vederi incetosate, ca urmare a presiunii exercitate la nivelul globului ocular.

Remedii pregatite acasa pentru ulcior

  1. In stadiul incipient al ulciorului se recomanda aplicarea compreselor calde, timp de 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi. Cea mai simpla forma a acestui remediu este reprezentata de inmuierea unui prosop curat in apa calda.

  2. Incalziti cateva frunze de guava si aplicati-le la nivelul ochiului, peste un prosop subtire. Acest remediu are capacitatea de a reduce durerea, inflamatia si inrosirea locului afectat.

  3. Fierbeti 1 cateva frunze de acacia in 2 cani cu apa, apoi aplicati ceaiul rezultat sub forma de comprese, la nivelul zonei afectate. Acest remediu are capacitatea de a reduce inflamatiile si durerea.

  4. In cazul in care ulcriorul persista, este posibil ca medicul specialisti sa decida fie administrarea unei injectii cu steroizi, fie sa intervina chirurgical pentru drenarea infectiei (caz in care pacientul se va afla sub anestezie). In plus, la un interval de 8-24 de ore de la interventia chirurgicala se va aplica un plasture pentru a preveni hemoragiile. Deasemenea, dupa 10-15 minute de la indepartarea plasturelui se recomanda aplicarea compreselor calde de 3-4 ori pe zi si a unor picaturi antimicrobiane.

Prevenirea ulciorului

  1. Adresati-va medicului specialist pentru a va explica modul in care trebuie aplicate compresele la nivelul ochilor.

  2. Curatati pleoapa in mod corespunzator pentru a preveni recurenta ulciorului. Acest lucru este cu atat mai important in cazul persoanelor predispuse la aparitia acestei conditii medicale.