Termen cautat

Remedii naturiste pentru urechea inotatorului (otita externa)


Autor: bcristina

Urechea inotatorului este o infectie auriculara manifestata prin iritarea si inflamarea urechii externe si a canalului auditiv extern, in general in urma unei infectii. Desi urechea inotatorului este o boala dureroasa, ea nu este transmisa de la o persoana bolnava la una sanatoasa.

Cauzele urechii inotatorului (otita externa)

Urechea inotatorului este cauzata de expunerea prelungita la apa si umezeala in urma inotului, bailor sau dusurilor. Sansele de a contacta aceasta afectiune sunt cu atat mai mari cu cat apa este contaminata. Pentru a evita aceste neplaceri este recomandat ca atunci cand veniti in contact cu apa sa purtati dopuri pentru urechi sau casti pentru baie. In asociere cu boli caresuprima sistemul imunitar, asa cum este diabetul, urechea inotatorului poate deveni maligna.

Alte cauze ale urechii inotatorului sunt

 • curatarea viguroasa a urechilor, folosind obiecte ascutite, care pot leza pielea. Aceste leziuni cresc riscul de contactarea a anumitor microbi care stimuleaza aparitia infectiilor auriculare;
 • pielea uscata;
 • foliculita;
 • alergii cutanate;
 • iritatii cutanate.

Simptomele urechii inotatorului (otita externa)

Simptomele urechii inotatorului sunt:

 • durere brusca, manifestata chiar si atunci cand desfasuram activitati banale precum mestercarea hranei;

 • blocarea sau opturarea canalului auditiv extern, avand drept consecinta scaderea capacitatii de a auzi;

 • tinitus (tiuit permanent in ureche);

 • inrosire;

 • iritatie;

 • mancarime;

 • inflamatie;

 • ceara formata in urechi are culoarea alba si isi pierde consistenta. In plus, ceara din ureche si infectiile microbiene pot duce la formarea acumularilor purulente.

Remedii pregatite acasa pentru urechea inotatorului (otita externa)

 1. Asezati peste urechea afectata o comprese calda sau o sticla cu apa calda, infasurata intr-o bucata de material textil.

 2. Spalati urechea folosind cateva picaturi de otet alb. Pentru aceasta este necesara sa aplicati in fiecare ureche 2-3 picaturi de otet alb, lasati-l sa actioneze timp de 5 minute, apoi drenati-l. Administrati acest remediu de 2 ori pe zi, timp de cel putin 3 zile. Ca alternativca, puteti folosi solutie salina.

 3. Amestecati cantitati egale de otet de mere si apa. Aplicati in urechea afectata 3-4picaturi din aceasta solutie. Ca alternativa, puteti folosi peroxid de hidrogen (3%) si otet alb, diluate in apa.

 4. Aplicati in urechea afectata ulei pentru bebelusi, incalzit.

 5. Puneti in urechea afectata alcool mentolat pentru frectie, lasai-l sa actioneze timp de cateva minute, apoi drenati-l. Alcoolul mentolat poate fi folosit sin in combinatie cu otet alb.

 6. Lasati la marinat, peste noapte, un amestec de usturoi si ulei de masline. A doua zi strecurati acest amestec. Aplicati cate 3 picaturi in fiecare ureche pentru a scapa de aceasta infectie.

 7. Puneti in urechea afectata putin ulei mineral.

Dieta pentru urechea inotatorului (otita externa)

 1. Petru aceasta afectiune nu este necesar sa urmati un regim alimentar special. Totusi specialistii recomandat consumul fructelor cu o cantitate mare de vitamina C, aceasta avand capacitatea de a stimula procesul de vindecare.

 2. Nu inotati in apa poluate.

 3. Nu insistati foarte mult atunci cand curatati urechile.