Termen cautat

Remedii naturiste pentru xerostomie sau senzatia de gura uscata


Autor: george

Xerostomia sau gura uscata se manifesta in momentul in care glandele salivare nu produc o cantitate suficienta de saliva. Acest lucru apare ca urmare a unui numar vast de cauze, pornind de la varsta inaintata (caz in care creierul raspunde mai greu la senzatia de sete), cafea si pana la anumite medicamente ca analgezice, diuretice sau antidepresive.

Saliva regaseste in alcatuirea sa substante care au capacitatea de a mentine cavitatea bucala sterila. Astfel, in momentul in care glandele salivare nu mai produc o cantitate suficienta de saliva, la nivelul limbii pot aparea anumite leziuni, ulceratii bucale, degradarea dintilor sau respiratie urat mirositoare.

Remedii pregatite acasa pentru gura uscata

  1. Beti zeama de la o lamaie. Acest remediu este eficient pentru stimularea salivatiei.

  2. Folositi praful de copt asemeni pastei de dinti. Acest remediu nu este eficient numai in ceea ce priveste xerostomia, ci si pentru prevenirea respiratiei urat mirositoare.

Dieta pentru xerostomie (gura uscata)

  1. Consumati zilnic o cantitate cat mai mare de lichide, evitand insa bauturile acide. In medie este necesara o cantitate de aproximativ 2 litri de apa in fiecare zi pentru a mentine organismul hidratat.
  2. Consumati, cu moderatie totusi, guma de mestecat fara zahar pentru stimularea glandelor salivare.
  3. Evitati mancarurile sarate intrucat acestea duc la deshidratarea organismului.

Alte sfaturi cu privire la xerostomie (gura uscata)

  1. Daca xerostomia persista pentru perioade indelungate de timp este bine sa va adresati unui medic specialist, intrucat exista riscul ca aceasta conditie medicala sa se manifesta in asociere cu alte boli si afectiuni severe.

  2. Efectuati o radiografie a glandelor salivare pentru a va asigura ca nu exista modificari ale acestora.

  3. Exista situatii cand interventiile chirurgicale efectuate la nivelul gatului sau al creierului pot afecta conexiunile nervoase responsabile de transmiterea senzatiei de sete spre creier.

Comentarii

 am fost diagnosticata cu gastrita cronica atrofica si reflux gastrointestinal aveam doar arsuri bucale ,am luat tratamentul corespunzator,dar arsurile nu s-au diminuat,

tin o dieta f severa,fara sare fara codimente ,fara alimente care produc aciditate

cu toate acestea arsurile nu inceteaza.au caracter permanent,dimineata sunt atenuate

am fost la dentist,mi-a spus ca nu am modificari deosebite,eu am incontinuare arsuri 

iau ansilan  si bromazepan sera sa pot dormi si propranolol

imi trec aceste simptome doar in timpul masticatiei 

la ce medic sa ma adresez