Termen cautat

Tratamente naturiste pentru ochi


Autor: george

Ochii sunt pe cat de importanti si frumosi, pe atat de sensibili, fiind expusi in mod frecvent factorilor de risc. In acest fel, petrecerea unei perioade indelungate de timp in fata calculatorului, citind sau desenand, expunerea la praf sau alte produse alergene pot leza in mod iremediabil sanatatea ochilor.

Cele mai frecvente afectiuni oculare sunt urmatoarele:

 • miopia, manifestata prin incapacitatea pacientilor de a percepe obiectele aflate la distanta;

 • hipermetropia, manifestata prin incapacitatea pacientului de a percepe obiectele aflate la distante mici;

 • astigmatism, caracterizat de forma ovala a corneei (in mod normal corneea are forma sferica). Astigmatismul se poate manifesta atat in cazul persoanelor diagnosticate cu miopie, cat si in cazul celor diagnosticate cu hipermetropie, insa poate fi corectata cu ajutorul unor lentile speciale;

 • prezbiopia, conditie medicala manifestata dupa varsta de 40 de ani, si caracterizata de pierderea elasticitatii si capacitatii de a focaliza obiectele aflate la distanta mica. Presbiopia poate fi corectata cu ajutorul lentilelor convexe.

Cauzele problemelor oculare

De cele mai multe ori afectiunile oculare si oboseala ochilor sunt cauzate de urmatorii factori:

 • cititul in spatii slab iluminate sau dimpotriva cu un grad mare de iluminare artificiala;

 • petrecerea unei perioade indelungate de timp in fata calculatorului;

 • alimentantie necorespunzatoare, cu precadere lipsa alimentelor bogate in vitamina A;

 • distanta mult prea mica dintre corp si monitor/televizor.

Tratamente naturiste pregatite acasa pentru ingrijirea ochilor

 1. Asezati peste ochii inchisi cateva felii de cartofi, taiate rondele. Lasati feliile de cartofi sa actioneze timp de 10-15 minute.

 2. Asezati cateva felii de castravete peste ochii inchisi si lasati-le sa actioneze timp de 10-15 minute.

 3. Consumati cat mai multe alimente bogate in vitamina A, asa cum sunt produsele lactate, rosiile, spanacul.

 4. Amestecati 9-10 petale de trandafir, cateva frunze de capsun si 1 pahar cu apa. Lasati amestecul sa se omogenizeze timp de cateva ore, apoi clatiti bine pleoapele. Acest remediu are capacitatea de a preveni aparitia cataractei.

 5. Amestecati cantitati egale de apa de trandafiri si zeama de lime. Aplicati in fiecare ochi 2-3 picaturi din acest remediu.

 6. Amestecati 4g de alaun si 30m de apa de trandafiri. Aplicati in fiecare ochi 2-3 picaturi din acest remediu.

 7. Amestecati cantitati egale de alune pisate, chimen dulce si zahar pana in momentul in care obtineti o pasta fin. Administrati in fiecare seara cate 10g din aceasta pasta, impreuna cu 250g de lapte.

 8. Fierbeti 1/2 lingurita de seminte de chimen dulce intr-un pahar cu apa. Aplicati in fiecare ochi 2-3 picaturi din acest remediu.

 9. Amestecati 10g de zeama de ceapa, 10g de miere de albine si 2g de camfor de Borneo(Dryobalanops aromatic). Aplicati in fiecare ochi 2-3 picaturi din acest remediu.

Alte sfaturi cu privire la ingrijirea ochilor

 1. Spalati in fiecare seara ochii cu apa rece.

 2. Aplicati la nivelul ochilor cateva pliculete de ceai.

 3. In cazul persoanelor care stau perioade indelungate de timp in fata calculatorului este bine ca la in fiecare ora sa luati o pauza de cateva minute in care sa clipiti cat mai des. Clipitul are capacitatea de a lubrifia ochii.

 4. Rotiti ochii in directia acelor de ceasornic si apoi in directie inversa, de 5-10 ori.

 5. Frecati bine palmele una de alta pana in momentul in care acestea se incalzesc Asezati podul palmelor la nivelul ochilor inchisi timp de cateva ore.

 6. Tineti ochii inchisi timp de 10 minute. Acest lucru nu numai ca are capacitatea de a preveni oboseala ochilor ci si de a va detensiona.

 7. Efectuati exercitii yoga in mod regulat.

 8. Mentineti o igiena riguroasa a ochilor.