Termen cautat

Cum sa cititi eticheta produselor cosmetice


Autor: bcristina
Imagini

Informatiile mediatizate in prezent despre diverse produse cosmetice, avatantajele, actiunea si substantele continute nu fac altceva decat sa debusoleze consumatorii. Daca va aflati in aceasta situatie si doriti sa alegeti produse sanatoase pentru pielea dumneavoastra, specialistii vin in ajutorul dumneavoastra cu urmatoarele sfaturi:

  1. Fara alcool. Pe etichetele produselor cosmetice termenul "alcool" este folosit pentru a denumi etil alcoolul. In aceste conditii, chiar daca pe eticheta unui produs apare mentiunea fara alcool, exista posibilitatea ca aceasta sa fie regasita in compozitia produsului respectiv sub forma de cetil, stearil, cetearil sau alcool de lanolina. Aceste substante sunt cunoscute sub denumirea de alcool gras, avand acelasi efect asupra pielii ca si etil alcoolul. Pe de alta parte, alcoolul izopropilic, considerat agent astringent, este arareori folosit in produsele cosmetice.
  2. Produsul nu a fost testat pe animale. Desi aceasta fraza implica faptul ca produsele nu au fost testate pe animale, trebuie sa tineti cont de faptul ca la un moment dat un anumit ingredient a trecut prin acest proces.
  3. Produse cosmetice hipoalergenice sunt acele produse depre care firma producatoare sustine ca reduc riscul de aparitie a alergiilor.
  4. Ingredientele. In prezent producatorii de produse cosmetice, sunt obligati sa listeze toate ingredientele folosite, in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite.
  5. Factorul noncomedogenic, element care nu are ca efect secundar blocarea porilor.
  6. Data expirarii. Atentie: Depozitarea produselor cosmetice in spatii inchise si la temperaturi ridicate poate grabi expirarea produselor.
Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/how-read-makeup-labels