Termen cautat

Acoperirea vanatailor dupa chirurgia cosmetica


Autor: bcristina

Chirurgia cosmetica are rolul de a imbunatati aspectul fizic pe termen lung, insa, pana la finalizarea procesului de vindecare trebuie sa va confruntati cu cicatrici lasate de incizii, vanatai, pigmentarea neuniforma a pielii sau inflamatii. Astfel, dupa o saptamana de la efectuarea chirurgiei cosmetice, cel mai probabil copcile si suturile vor fi indepartate. Chiar si asa aspectul fetei va reveni la normal la un interval de pana la cateva luni, perioada in care nu trebuie sa va ascundeti in casa. Din fericire, specialistii sustin ca exista cativa pasi simpli pe care ii puteti urma pentru a acoperi cu succes vanataile lasate de chirurgia cosmetica.

Machiajul de camuflare al defectelor

Machiajul de camuflare al defectelor are multe scopuri, in functie de nevoile fiecarei persoane:

  • Contur - pentru mascarea inflamatiei.
  • Acoperire - pentru ascunderea vanatailor si liniilor lasate de incizie.
  • Corectarea culorii pielii - pentru ascunderea petelor rosii (in cazul peelingului chimic) sau a petelor galbene (in cazul vanatailor).

Sfaturi pentru machierea vanatailor si a cicatricilor

Faceti inventarul produselor cosmetice pe care le aveti deja. Exista posibilitatea ca unele produse pentru mascarea vanatailor si a cicatricilor sa fie deja incluse in trusta dumneavoastra de farduri. Acestea sunt fondul de ten lichid si pudra de fata cu o textura usoara.

Sincronizarea este totul. Aplicarea machiajului de camuflare a defectelor prea devreme poate afecta procesul de vindecare. Pentru a detine siguranta ca ati ales momentul potrivit, adresati-va medicului specialist. De exemplu, in cazul inciziilor va fi necesar sa asteptati pana la indepartarea suturilor pentru a putea aplica machiajul.

Fiti foarte atenti la ingredientele continute de produsele cosmetice. Exista produse cosmetice speciale, cu o densitate mai mare decat cele folosite pentru machiajul de zi cu zi. Atentie, insa, pentru a achizitiona produse hipoalergenice, fara parfum.

Curatati fata cu mare atentie. Indepartati in fiecare seara machiajul de pe fata. Atentie intrucat unele produse pentru camuflarea defectelor faciale necesita folosirea unor produse speciale pentru demachiere.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/cosmetic-surgery-bruises