Termen cautat

Epilare prin electroliza


Autor: bcristina

Electroliza este o metoda eficienta de indepartare a parului de pe fata sau alte zone ale corpului. Dispozitivele folosite in prezent permit distrugerea radacinii firului de par prin introducerea unui instrument de dimensiuni mici, prin care se aplica fie o anumita substanta chimica, fie o sursa de caldura.

Cate sedinte de terapie cu electroliza sunt necesare pentru indepartarea parului de pe corp?

Avand in vedere faptul ca exista numerosi factori care influenteaza cresterea parului, indepartarea permanenta necesita efectuarea mai multor sedinte. Numarul acestora variaza, insa, in functie de zona tratata. Majoritatea pacientilor trebuie sa repete aceste sedinte o data la 7-14 zile. Fiecare sedinta are o durata de 15 minute pana la 1 ora.

Cauzele cresterii nedorite si necontrolate a parului

Principalele cauze ale cresterii nedoritte si necontrolate a parului sunt:

  • factori ereditari;
  • fluctuatii hormonale;
  • anumite tratamente medicamentoase;
  • metode de indepartare temporala a parului de pe corp.

Mituri legate de electroliza

  • Epilarea prin electroliza este dureroasa

Adevarul este ca electroliza nu cauzeaza un grad mare de diconfort. In anumite cazuri medicul specialist poate opta pentru efectuarea unei anestezii locale.

  • Indepartarea parului cu ajutorul pensetei electrice este un proces permanent

Specialistii in domeniu sustin ca indepartarea parului cu ajutorul pensetei electrice nu este un proces permanent. Singura procedura cu efect permanent recunoscuta de institutiile nationale si internationale este electroliza.

  • Metodele de indepartare temporala a parului de pe corp sunt mai eficiente

Indepartarea parului de pe corp folosind substante chimice poate duce la aparitia iritatiilor cutanate, au o durata de aplicare mare si produc murdarie. De asemenea substantele pentru decolorarea parului de pe corp pot duce si la depigmentarea pielii. Folosirea cerii depilatoare este un proces dureros si daca este efectuata intr-un salon de infrumusetare poate costa destul de mult.

Lucruri adevarate despre epilarea prin electroliza

  1. Electroliza este un procedeu testat de-a lungul timpului, aceasta metoda fiind intrebuintata pentru indepartarea parului de pe corp de mai bine de 100 de ani. Electroliza poate fi aplicata in siguranta la nivelul sprancenelor, fetei, coapselor, abdomenului, sanilor si picioarelor.

  2. Nu exista efecte secundare permanente. In unele cazuri zona tratata cu electroliza se poate inrosi usor, insa acest efect secundar are o durata foarte mica de par.
Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/cosmetic-procedures-electrolysis