Conform studiilor statistice aproximativ 50% dintre persoanele care au unul sau mai multe tatuaje isi exprima dorinta de a le indeparta de pe corp. Din fericire, tehnicile laser din prezent permit indepartarea tatuajelor cu un risc minim de aparitie a efectelor secundare. Aceasta tehnologie descompune pigmentii de culoare cu ajutorul unui fascicol luminos de intensitate mare. Medicii specialisti sustin ca pigmentii negri raspund cel mai bine la aceasta forma de tratament, intrucat absorb in totalitate razele laser.
Deoarece fiecare tatuaj este unic planul de tratament trebuie ajustat in functie de nevoile fiecarui individ. In trecut indepartarea tatuajelor putea fi facuta cu ajutorul mai multor tehnici, insa cicatricile lasate pot fi de cele mai multe ori mai putin estetice decat tatuajul in sine. Specialistii sustin ca persoanele aflate in aceasta situatie pot beneficia la randul lor de avantajele terapiei cu laser.
In functie de dimensiunea si culoarea tatuajului, numarul sedintelor de tratament variaza de la 2-4 vizite sau chiar mai multe. Pentru a stabili acest lucru, adresati-va unui medic specialisti. Acesta va efectua un consult medical preliminar in vederea determinarii celui mai bun plan de tratament.
Procedura de indepartare a tatuajelor cu ajutorul laserului variaza in functie de varsta pacientului, dimensiunea si tipul tatuajului (profesional sau realizat de un amator), culoarea pielii si adancimea introducerii pigmentilor in piele.
In general indepartarea tatuajului cu ajutorul laserului decurge astfel:
Desi in general indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului nu necesita efectuarea unei anestezii, exista, insa, situatii cand aceasta procedura se impune (de exemplum, daca zona unde a fost realizat tatuajul este sensibila).