Termen cautat

Micropigmentarea sau machiajul permanent


Autor: bcristina

Urmarea unei anumite tehnici de machiaj poate fi plictisitoare sau dimpotriva greu de executat, cu precadere in cazul persoanelor diagnosticate cu anumite boli si afectiuni (de exemplu cataracata sau forme severe de artrita). Din fericire, pentru aceste persoane exista o procedura denumita micropigmentare sau machiaj permanent. Aceasta procedura este realizata de un medic specialist prin injectarea unei cantitati mici de oxid de fier in stratul mijlociu al pielii (derma).

Care sunt persoanele care pot apela la machiaj permanent?

In afara de persoanele care din cauza unor boli si afectiuni severe nu se pot machia corespunzator, urmatoarele persoane pot beneficia de avantajele acestei proceduri:

  • persoanele cu sprance si buze subtiri;
  • linia parului inegala;
  • alergii cauzate de produse cosmetice.

In principiu, orice persoana, barbat sau femeie, poate apela la machiajul permanent.In momentul in care decideti sa efectuati aceasta procedura trebuie sa fiti foarte atenti in ceea ce priveste alegerea unui medic specialist. Acesta trebuie sa poata raspunde la toate intrebarile pe care i le puneti, precum si sa stabileasca impreuna cu dumneavoastra care sunt rezultatele la care va puteti astepta. De asemenea in cadrul consultatiei medicul specialist va determina daca este nevoie de efectuarea unei anestezii locale.Inainte de realizarea machiajului permanent, medicul specialist va consulta istoricul medical al pacientului, va evalua nuanta pielii, textura si starea de sanatate.

Cum decurge efectuarea unui machiaj permanent?

In mod normal tatuajul permanent este realizat in biroul unui medic specialist. Acesta va folosi un instrument asemanator unui stilou sau unui aparat de tatuat. In timpul realizarii machiajului medicul specialist trebuie sa poarte manusi de unica folosinta.

Durata procedurii este de aproximativ 20 pana la 30 de minute, insa daca va fi nevoie de efectuarea unei anestezii, trebuie sa veniti mai devreme pentru a permite anestezicului sa isi faca efectul. Dupa terminarea machiajului permanent, medicul specialist va oferi pacientului o substanta antiseptica pentru curatarea zonei respective.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/micropigmentation