Termen cautat

Modificati-va perspectiva asupra siluetei si nu silueta


Autor: bcristina

In prezent femeile din intreaga lume sunt supuse unui grad mare de presiune in ceea ce priveste idealul de frumusete, fiind comparate constant cu siluetele papusilor Barbie. In plus, prin promovarea unor standarde greu, sau poate chiar imposibil de obtinut, firmele de cosmetice si produse de intretinere isi asigura profituri cat mai mari. Acestea nu sunt insa, singurele influente care ne pot afecta imaginea pe care o avem despre silueta noastra. De exemplu, in mod decisiv pot controbui membrii familiei, acestia ducand la conturarea unei imagini pozitive sau dimpotriva negative. De asemenea, desi acest lucru se intampla rar, exista situatii cand sfatul unui medic specialist este interpretat gresit, caz in care perceptia asupra propriei siluete a unei femei sa fie afectata.

Apreciati-va corpul

Stilul de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata si efectuarea zilnica a exercitiilor fizice, este probabil, unul dintre cei mai importanti pasi pentru imbunatatirea imaginii pe care o aveti despre propria silueta. Este adevarat ca fiecare dintre noi isi doreste sa isi exploateze potentialul maxim, insa, in acelasi timp trebuie sa constientizam ca frumusetea vine in toate formele si toate dimensiunile. In consecinta, este foarte important sa duceti un stil de viata sanatos atat din punct de vedere fizic, dar si mental.

Modificati perspectiva asupra siluetei si nu silueta

Specialistii sustin ca este foarte important ca atunci cand va modificati imaginea asupra corpului dumneavoastra sa constientizati faptul ca nu silueta se va schimba, ci felul in care va percepeti.

Pasii esentiali pentru imbunatatirea modului in care va percepeti sunt:

  • alimentatia sanatoasa pentru imbunatatirea aspectului pielii si parului precum si pentru fortifierea sistemului osos;
  • exercitii fizice regulate, au capacitatea de a imbunatati stima fata de sine si nivelul de energie;
  • odihna corespunzatoare, pentru a putea face fata stresului cotidian.

Ce este perspectiva asupra propriei siluete?

In momentul in care perspectiva asupra propriei siluete este pozitiva, femeia respectiva si-a creat o imagine reala despre felul in care arata si este multumita de corpul sau. Daca, insa, perspectiva asupra propriei siluete este negativa, femeia respectiva si-a creat o imagine distorsionata asupra felului cum arata, in comparatie cu celalalte persoane din jur.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/love_your_body_inside_and_out