Termen cautat

O demachiere ca la carte


Autor: Anda Sabau

Cum stii ca te demachiezi intr-un mod corect? Incepe prin a analiza produsele pe care le folosesti si tine cont de regularitatea cu care le folosesti. O demachiere corecta trebuie facuta de doua ori pe zi. Tine cont ca un ten frumos si sanatos incepe cu o demachiere riguroasa. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa intelegi importanta unei demachieri corecte si regulate.

Demachierea corecta a tenului

Cand te demachiezi, incepe intotdeauna cu buzele folosind miscari din exterior spre interior, pentru a nu intinde si mai tare rujul sau gloss-ul. In cea ce priveste demachierea ochilor, foloseste o discheta demachianta si cu miscari usoare indeparteaza fardul si rimelul. Daca rimelul tau este unul rezistent la apa, si demachiantul pentru care optezi trebuie sa fie din aceeasi gama. Pe urma, treci la demachierea tenului. Aplica produsul de demachiere pe ten si cu o discheta inlatura usor urmele de machiaj de pe nas, barbie, frunte etc. Servetele demachiante sunt foarte populare in ziua de azi, insa lucrul care nu se stie despre ele, este faptul ca se folosesc doar atunci cand tenul nu este machiat excesiv. Atunci cand ai de dat jos fondul de ten, pudra, fard, ruj sau rimel, ai nevoie de un lapte demachiant care sa curate tenul in profunzime.

De ce este necesara demachierea?

Zilnic tenul este afectat de factori externi precum poluare, praf si machiajul de zi cu zi. Chiar si atunci cand dormi, tenul acumuleaza diverse reziduri care pot bloca porii, iar in urma acestui proces rezulta cosurile neplacute. Atunci cand te demachiezi, iti ajuti tenul sa respire si il ajuti sa se regenereze.

Nu uita de lotiunea tonica

Atunci cand folosesti un demachiant, acesta schimba pH-ul pielii dintr-unul acid in unul bazic. Lotiunea tonica are rolul de-a reda pH-ul pielii, care fereste tenul de factorii externi. Cumpara o lotiune tonica care nu contina alcool, deoarece acesta usuca excesiv pielea. Apoi aplica un strat de crema hidratanta si poti chiar si o crema de ochi care iti va proteja ochii de aparitia ridurilor.