Termen cautat

Proceduri cosmetice pentru tratarea ridurilor


Autor: bcristina

Am auzit cu totii la un moment dat in viata cliseul: "Ridurile sunt harta vietii unei persoane, insa cu siguranta nimeni nu vrea sa stie cat de departe am ajuns". Pentru a reduce ridurile in mod eficient este extrem de important sa stabiliti mai intai cauza si abia dupa aceea sa optati pentru o anumita forma de tratament.

Cauzele ridurilor

Principalele cauze ale ridurilor sunt:

  • Procesul de imbatranire

Odata cu inaintarea in varsta, celulele pielii sunt produse intr-un ritm lent, motiv pentru care derma, stratul interior al pielii, incepe sa se subtieze. In plus, reteaua de elastin si fibre de colagen este distrusa, pielea isi pierde elasticitatea si capacitatea de hidratare, iar glandele sebacee devin din ce in ce mai putin active.

  • Contractiile muschilor faciali

Liniile de la nivelul ochilor si a zonei dintre sprancene sunt cauzate de contractiile muschilor faciali. Anumite expresii faciale precum zambit sau incruntat contribuie la adancirea acestor ridurilor de expresie.

  • Expunerea la soare

Expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete au ca rezultat imbatranirea prematura a pielii, proces denumit foto imbatranire. Foto imbatranirea cauzeaza leziuni ale fibrelor de colagen si producerea anormala de elastina. In plus, in momentul in care radiatiile ultraviolete lezeaza tesuturile cutanate, la nivelul organismului va fi produsa o enzima denumita metaloproteinaza, cu rolul de a crea si reface straturile de colagen. Totusi, in timpul acestui proces, unele fibre de colagen sunt distruse, dand in acest fel nastere cicatricilor solare.

  • Fumat

Pielea sanatoasa are capacitatea de a se regenera singura. Studiile de specialitate au relevat insa, faptul ca fumatul scade in mod considerabil procesul de producere a colagenului.

Tratamente pentru riduri

Principalele forme de tratament pentrui riduri sunt urmatoarele:

  1. aplicarea unor creme si lotiuni pe baza de retinoizi ;
  2. dermabraziunea si peelingul chimic;
  3. refacerea faciala cu ajutorul unui laser ablativ (precum cel pe baza de erbium sau dioxid de carbon) sau a unui laser non-ablativ. In ultimul caz fascicolele de laser incalzesc pielea, stimuland producerea colagenului. Desi nu prezinta efecte secundare majore, aceste forme de tratament cu laser ofera rezultate mai putin radicale comparativ cu laserul ablativ.
  4. injectii cu botox.

Daca luati in considerare posibilitatea efectuarii unui anumit tratament pentru estomparea ridurilor, adresati-va unui medic specialist pentru a putea stabili impreuna cu acesta care este cea mai potrivita fiorma de tratament pentru dumneavoastra.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/cosmetic-procedures-wrinkles

Comentarii

Eu folosesc produse pentru prevenirea ridurilor de la Lush. Crema de fata Skin's Sangri La este foarte buna, este foarte hidratanta si confera elasticitate pielii, incerc sa o aplic intodeauna masand pielea.

Eu folosesc produse pentru prevenirea ridurilor de la Lush. Crema de fata Skin's Sangri La este foarte buna, este foarte hidratanta si confera elasticitate pielii, incerc sa o aplic intodeauna masand pielea.