Termen cautat

Sfaturi utile pentru ingrijirea pielii


Autor: bcristina

Se spune sa aspectul pielii reflecta starea de sanatate a unei persoane, reprezentand in acelasi timp cartea de vizita in ceea ce priveste igiena personala. In consecinta, trebuie sa optati pentru obiceiuri sanatoase pentru a va proteja pielea atat de factorii nocivi externi, cat si de factorii nocivi interni.

Incepeti cu pasi simpli

Puteti sa cheltuiti sume imense de bani pe produse pentru ingrijirea pielii, dar acestea nu au nici o valoare daca nu incepeti sa dezvoltati obiceiuri sanatoase de ingrijire a acestui organ. Astfel, in cazul femeilor care obisnuiesc sa se machieze este extrem de important ca aceste produse sa fie indepartate corespunzator de la nivelul fetei in fiecare seara. In plus, trebuie sa beti cat mai multa apa pentru a mentine organismul hidratat. Atunci cand va expuneti la soare, trebuie sa aplicati intotdeauna o crema pentru protectie solara.

Incepeti de la varste fragede

Integrati metodele de ingrijire a corpului in rutina dumneavoastra zilnica inca din adolescenta. In cazul persoanelor adulte, nu este niciodata prea tarziu sa incepeapa sa aiba grija de pielea lor, mentinandu-o hidratata si curata.

Daca va confruntati cu afectiuni cutanate, adresati-va medicului specialist

Este foarte important sa intelegem sa pielea noastra nu este perfecta. In consecinta, aceasta poate deveni uscata, sau dimpotriva foarte grasa, sau pot aparea iritatii, eruptii si acnee. Daca va confruntati cu afectiuni cutanate de orice fel, este necesar sa va adresati personalului medical de specialitate in cel mai scurt timp.

Protejati-va de razele soarelui

Protectia pielii in momentul expunerii la soare este extrem de importanta datorita actiunii nocive a razelor ultraviolete (UV). Astfel, de-a lungul timpului expunerea la razele ultraviolete cauzeaza modificari la nivelul pielii precum riduri, depigmentare, pete, excrescente benigne (necanceroase) ca alunite, si emodificari precanceroase si canceroase asa cum sunt carcinomul cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase si melanomul. Conform medicilor specialisti principala cauza de aparitie a cancerului de piele este expunerea prelungita la soare.

Exista doua tipuri de radiatii ultraviolte: radiatii ultraviotele A, responsabile de bronzarea pielii si radiatii ultraviolete B, care duc la aparitia arsurilor solare. Conform medicilor specialisti radiatiile ultraviolete A cauzeaza in timp procesul de fotoimbatranire.

Majoritatea produselor pentru protectie solara realizate pana acum aveau capacitatea de a bloca doar actiunea radiatiilor ultraviolete B. Din acest motiv, in afara de folosirea cremelor cu protectie solara trebuie sa respectati urmatoarele recomandari:

  • evitati expunerea la soare intre orele 10 dimineata si 3 dupa-amiaza;
  • purtati palarii cu boruri late, bluze cu maneca lunga si pantaloni lungi;
  • folositi o cantitate generoasa de crema pentru protectie solara si reaplicati un nou strat la un interval de 2-3 ore;
  • folositi produse cu un factor mai mare de protectie mai mare de 15;
  • evitati sedintele la solar.
Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/preventive-skin-care