Termen cautat

Tot ce trebuie sa stii despre epilare


Autor: Anda Sabau

Parul corporal este necesar in anumite zone pentru ca reprezinta o bariera in cea ce priveste agresiunile din exterior. Insa in multe alte zone, acesta poate fi inestetic. Parul de la axila sau cel de pe picioare nu are ce cauta atunci cand o femeie doreste sa fie feminina si atragatoare pentru sexul opus. Un studiu arata ca in Europa mai mult de 50% din femei se epileaza folosind lama de ras, 9% recurg la aparatele electrice, 8% la creme depilatoare, iar 13% doar aleg ceara.

Metode de epilare:

Epilarea cu ceara

Aceasta este cea mai eficienta, dar si cea mai dureroasa metoda. Nu conteaza ca firele sunt scurte, dese sau mai lungi, ceara reuseste sa le prinda pe toate. Multe femei recurg la epilarea cu ceara, in special pentru zona inghinala, a subsuorilor si a picioarelor. Pentru oricare din variantele de ceara ai opta (rece, pe baza de zahara sau traditionala) efectul neted al pielii va fi garantat timp de 4 saptamani. Poti merge la un salon sau poti achizitiona tu ceara si sa te epilezi singura.

Epilarea orientala

Aceasta se facea cu mult timp in urma pe baza de zahar, combinata cu apa si lamaie, pana cand se transforma intr-o pasta caramelizata. In ziua de azi, a redevenit populara aceasa metoda de epilare, insa o veti gasi sub forma de benzi sau stocata in diverse recipiente.

Epilarea electrica

Aceasta metoda este cea mai accesibila ca si pret. Puteti cauta un aparat in functie de bugetul dumneavoastra si il veti avea un timp indelungat. Nivelul de durere este suportabil, iar firele de par apar abia dupa 3-4 saptamani.

Aparatul de ras

O metoda foarte rapida si eficienta. Multe femei si fete tinere opteaza pentru aceasta metoda, deaorece este extrem de accesibila si nu necesita mult timp. Insa, exista riscul aparitiei firelor sub piele care pot fi si ele destul de inestetice.

Crema epilatoare

Metoda aceasta este pe placul multor fete tinere care nu suporta durerea. Desi are o actiune delicata de indepartare a firelor de par, aceastea cresc foarte repede la loc. Epilarea cu cremaeste una foarte superficiala.

Epilarea cu laser

Lumina laserului se concentreaza asupra pigmentului din firul de par (melanina), iar energia degajata distruge complet radacina. Acest procedeu nu arde si nu inteapa pielea, este complet nedureroasa. Daca inainte se folosea laserul cu rubin si alexandrite (eficient doar pentru parul inchis la culaore), astazi se foloseste si laserul cu diode care este eficient si asupra parului deschis. O optiune mai scumpa, insa una cu efecte de luna durata.