Termen cautat

Tratarea piercingului corporal acasa


Autor: bcristina

Majoritatea piercingurilor corporale pot fi ingrijite acasa. Astfel, daca ati primit instructiuni scrise de la persoana care a realizat aceasta procedura, este foarte important sa le urmati cu atentie. Daca nu ati primit nici un fel de indicatii, specialistii va recomanda urmatorii pasi:

  1. Opriti sangerarea aplicand presiune la nivelul zonei unde a fost realizat piercingul.
  2. Aplicati comprese reci pentru a reduce inflamatiile si riscul de aparitie a vanatailor. Atentie: Nu aplicati niciodata gheata direct pe piele.
  3. Curatati zona unde a fost realizat piercingul timp de cate 5 minute, de 3-4 ori pe zi, folosind un sapun antibacterian si apa din abundenta.
  4. Daca dupa 48 de ore de la realizarea piercingului la nivelul zonei respective nu apar vanatai sau inflamatii, aplicati timp de 20 de minute, de cate 3-4 ori pe zi apa calda. Apa calda are rolul de a stimula fluxul sanguin.
  5. Daca pierce-ul a fost introdus in limba sau oriunde in interiorul cavitatii bucale, folositi apa de gura cu proprietati antibacteriene de 3-4 pe zi. Totodata, trebuie sa evitati fumatul, alcoolul si mancarurile picante pana la vindecarea completa a locului.
  6. Curatati pierce-ul cu alcool sau apa calda si sapun.
  7. Studiile de specialitate au aratat ca folosirea unguentelor pe baza de antibiotice nu afecteaza procesul de vindecare. In consecinta daca optati pentru unguente pe baza de polimixin B sulfat sau bacitracina, acesta trebuie aplicat intr-un strat finut. Daca la nivelul pielii apar senzatie de mancarime si iritatii, intrerupeti folosirea unguentului.
  8. Evitati imbracamintea prea stramta la nivelul zonei unde a fost efectuat piercingul, in caz contrar existand riscul de aparitie a iritatiilor cutanate.
  9. Daca zona unde a fost introdus pierce-ul este rosie si va faceti griji cu privire la aparitia unei infectii, indepartati pierce-ul si aplicati timp de 20 de minute, de 3-4 ori pe zi apa calda. In cazul in care simptomatologia se agraveaza consultati imediat un medic de specialitate.
  10. Durata procesului de vindecare depinde foarte mult de locul unde este introdus pierce-ul, precum si de particularitatile fiecarui organism. In general, acest lucru poate dura intre 4-6 saptamani sau chiar mai mult.
Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/tc/body-piercing-problems-home-treatment