Paronichia, cunoscuta si sub denumirea de panaritiu este o infectie care survine in jurul bazei unghiei. Aceasta este de doua feluri: paronichia acuta- care surivne brusc si paronichia cronica- care se instaleaza treptat. Daca panaritiul nu este tratat in timp util,poate afecta chiar si tendoanele, iar cel care se confrunta cu o astfel de infectiepoate chiar pierde degetul.
Paronichia acuta se manifesta astfel:
Cauzele sunt: muscaturi sau intepaturi de insecte, infectarea cu bacterii precum Streptococcus si alti agenti infectiosi. Insa in cazul unei astfel de infectii, unghia se poate trata cu ajutorul unor antibitoce luate pe cale orala sau cele aplicate local.
Pentru a preveni astfel de infectii ale unghiei, este indicat sa folositi manusi daca faceti activitati care poate duce la muscaturide insecte( de exemplu daca lucrati cu albine sau faceti munca in gradina). Mentineti o igiena adecvata a mainilor si evitati sa va roadeti unghiile.
Paronichia cronica- cauzata de candida albicans
Tratamentul in cazul acesta implica mentinerea mainilor curate si uscate. Puteti recurge si la antifungice topice, iar in cazul in care aceasta infectie persista si se extinde chiar, apelati la o terapie chirugicala.
Tratarea naturala a paronichiei:Pregatiti un amestec din 50% apa si 50% sapun lichid. Stergeti usor suprafata unghiei cu acest lichid de 4 ori pe zi. De indata de ati observat primele semne ale paronichiei, este bine sa recurgeti la acest remediu. Daca este doar o forma usoara, ar trebuie sa dispara la fel de repede, trebuie doar sa fiti perseverentiin aplicarea tratamentului.
Comentarii
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:29
Re: Paronichia
As dori sa stiu informativ care sunt antibioticele care se folosesc in cazul acestei boli.
Multumesc,
Madalina
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:27
Re: Paronichia
As dori sa stiu informativ care sunt antibioticele care se folosesc in cazul acestei boli.
Multumesc,
Madalina