Termen cautat

Riscuri in timpul machiajului


Autor: bcristina
Imagini

In general machiajul si alte proceduri cosmetice de acest gen nu impun riscuri severe asupra sanatatii, insa, exista situatii cand aceste probleme pot aparea.Cea mai frecventa problema cauzata de machiaj este ranirea globului ocular cu pensula de la rimel. In cazul in care aceasta leziune nu este tratata la timp sau in mod corespunzator, exista riscul de aparitie a infectiilor oculare. La randul lor, infectiile oculare pot evolua spre ulceratii ale corneei sau chiar orbire. Pentru a evita aparitia acestor probleme nu aplicati niciodata rimelul cand sunteti in masina, autobuz, tren sau avion.

Folosirea in comun a produselor de machiaj reprezinta un alt factor de risc asupra sanatatii. Buretii si pensulele cosmetice au capacitatea de a colecta bacteriile de la nivelul pielii, trasmitandu-le de la o persoana la alta. Aceasta problema devine chiar mai grava in cazul in care persoana care foloseste bureteii pentru machiaj ii umezeste cu saliva. Sfatul specialistilor este sa incercati sa nu impartiti produsele cosmetice cu alte persoane, precum si sa va spalati foarte bine pe maini inainte de a va machia.

Demachierea inainte de culcare este, poate, unul dintre cei mai importanti pasi pentru a preveni riscurile impuse de machiaj. De exemplu, daca adormiti fara a va demachia, exista riscul ca la nivelul ochilor sa apara infectii, roseata si senzatie intensa de mancarimi.

Persoanele care folosesc in mod frecvent spray fixativ trebuie sa fie foarte atente in ceea ce priveste modul de folosire al acestor produse. De exemplu, fixativul trebuie aplicat cu grja astfel incat particulele sa nu ajunga la nivelul fetei si a ochilor. Totodata specialistii sustin ca este foarte important sa nu tineti tuburile de fixativ in apropierea surselor de caldura precum si sa nu fumati in momentul in care le folositi. Mai mult decat atat, substantele continute de fixativ pot cauza leziuni pulmonare severe atunci cand sunt inhalate.

Bibliografie

http://www.webmd.com/skin-beauty/guide/are-cosmetics-safe