Termen cautat

Stop roaderii unghiilor!


Autor: Anda Sabau
Imagini

Onicofagia sau rosul unghiilor intr-un termen mult mai popular, este un obicei cauzat de stres, emotie prea mare sau poate chiar plictiseala. Rosul unghiilor este cel mai popular si cel mai prost obicei nervos pe care persoanele de orice varsta il practica. Exista cazuri cand iti rozi unghiile fara ca macar sa realizezi acest lucru. Se intampla ca atunci cand citesti o carte sau urmaresti un filmcu sufletul la gura sa iti rozi unghiile? Raspunsul la aceasta intrebare este cu siguranta da in majoritatea cazurilor. Atunci cand cineva isi roade unghiile, acest procesimplica muscarea cuticulelor dar si a unghiei.

Cine isi roade unghiile? Un raspuns simplu: toata lumea. Copii cu varste intre 10-18, cei cu varste cuprinse intre 18-22 si chiar si adultii. Un studiu de specialitate arata faptul ca baietii cu varste intre 10-12 ani isi rod unghiile mai mult decat o fac fetele.

Cum oprim acest obicei prost?

  • Primul pas este sa incepeti sa contientizati ce faceti si cat de mult acest prost obicei poate afecta unghia.
  • Incepeti prina stabili o data la care trebuie sa spuneti stop rosul unghiilor, de azi nu mai fac.
  • Observati cat de bine arata o unghie sanatoasa care nu are cuticule insangerate si unghii roase. Incercati sa va faceti manichura cat mai des, astfel veti evita sa mai roadeti unghiile.
  • O alimenatie bazatape calciu si magneziu vor contribui la o crestere rapida a unghiilor
  • Mestecati guma sau ciuguliti diverse alimente in locul unghiilor

Acest obicei se poate depasi atata timp cat exista o vointa puternica. Ganditi-va la aspectul unghiilor si la sanatatea acestora, data viitoare cand mai simtit nevoia sa le roadeti.

Comentarii

Am avut acest tic nervos pana in jurul varstei de 18 ani, iar apoi am incetat brusc sa le mai rod. Nu stiu daca inceperea vietii sexuale a determinat disparitia acestui tic nervos

Am avut acest tic nervos pana in jurul varstei de 18 ani, iar apoi am incetat brusc sa le mai rod. Nu stiu daca inceperea vietii sexuale a determinat disparitia acestui tic nervos