Termen cautat

7 cauze ale oboselii la femei


Autor: bcristina

In prezent tot mai multe femei se confrunta cu aparitia starilor excesive de oboseala, acestea fiind datorate traiului aglomerat si a somnului insuficient sau agitat. In aceasta privinta, specialistii sustin ca perioadele de somn de doar 5-6 ore in fiecare zi isi vor pune la un moment dat amprenta asupra sanatatii dumneavoastra indiferent de varsta la care va aflati.

In cazul femeilor ce reusesc sa se odihneasca in mod corespunzator, dormind cate 7-8 ore in fiecare zi, dar care se simt in continuare obosite, este recomandat un control medical amanuntit intrucat cauza poate fi o afectiune severa.

Cauza numarul 1: Anemia

Persoanele care se confrunta cu ciclu menstrual abundent, au fost diagnosticate cu tumori fibroide sau polipi uterini, precum si femeile care au nascut recent se pot confrunta cu aparitia anemiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca hemoragiile duc la scaderea ivelului de hemoglobina, proteina bogata in fier.

Alte cauze ale anemiei sunt hemoragiile interne, carenta de fier, acid folic sau vitamina B12, precum si unele afectiuni cronice asa cum sunt afectiunile renale.

Cauza numarul 2: Hipotiroidism

Tiroida este o glanda de dimensiuni mici, cu forma asemanatoare unui flutere, localizata la baza gatului. Rolul glandei tiroide este acela de a controla si rIn prezent tot mai multe femei se confrunta cu aparitiastarilor excesive de oboseala, acestea fiind datorate traiului aglomerat si a somnului insuficient sau agitat.egla functiile metabolice. Conform medicilor specialisti, pana la varsta de 60 de ani, aproximativ 17% dintre femei se confrunta cu o anumita afectiune tiroidiana nediagnosticata. Principala cauza este considerata o afectiune autoimuna denumita tiroidita Hashimoto, manifestata prin distrugerea celulelor care produc hormoni tiroidieni precum tiroxina.

Cauza numarul 3: Infectiile tractului urinar nediagnosticate

Desi cele mai multe femei asociaza infectiile tractului urinar cu senzatie de arsura si mancarime in timpul urinarilor, oboseala poate fi principalul simptom.

In general, infectiile tractului urinar sunt cauzate de bacteriile care patrund la nivelul uretriei prin meatusul uretral. In cazul in care medicul de specialitate va suspecta prezenta infectiilor tractului urinar, acesta va dispune efectuarea unei analize la urina. Datorita faptului ca aceste conditii medicale sunt cauzate de bacterii, tratamentul se face pe baza de antibiotice.

Cauza numarul 4: Consumul excesiv de cafea

Desi multe persoane apeleaza la cafea si alte produse care contin cafeina pentru a imbunatati nivelul de energie, consumul excesiv al acestor bauturi detine efectul opus. Pentru combaterea starilor de oboseala este necesar sa eliminati cat mai multe surse de cafeina din alimentatia dumneavoastra: cafea, ciocolata, ceai si chiar si anumite medicamente.

Cauza numarul 5: Intoleranta alimentara

Desi alimentele sunt cele care in mod normal au capacitatea de a creste nivelul de energie al organismului, exista situatii cand intolerantele alimentare ascunse pot duce la aparitia starilor de epuizare. Astfel, daca suspectati ca alimentele sunt responsabile de aparitia starilor de oboseala, eliminati din dieta zilnica mancarurile care induc aceasta stare la un interval de 10-30 minute dupa ce ati servit masa.

Cauza numarul 6: Apneea de somn

Apneea de somn este o tulburare manifestata prin oprirea respiratiei in timpul somnului indeajuns de mult pentru a va trezi. Cauza apneei de somn este obstructionarea cailor respiratorii. Conform studiilor statistice, aceasta tulburare detine o incidenta mai mare in randul persoanelor supraponderale sau obeze.

Cauza numarul 7: Afectiuni cardiace nediagnosticate

Daca starea de oboseala se instaureaza in organism dupa efectuarea unor activitati de rutina precum datul cu aspiratorul sau stergerea prafului, este extrem de important sa va adresati unui medic cardiolog. Cauza starilor excesive de oboseala dupa efectuarea unor activitati care pana acum nu va solicitau fizic poate fi o afectiune cardiaca nediagnosticata.

Bibliografie

http://women.webmd.com/features/why-so-tired-7-causes-fatigue