Termen cautat

Pensarea corecta a sprancenelor


Sprancenele incadreaza chipul, intregindu-i frumusetea, sustinand armonia si echilibrul fizionomiei si definindu-i personalitatea. Acestea asigura fetei contur si expresivitate, totodata.

Reguli pentru o pensare corecta

Regula principala pentru a avea sprancene armonioase este ca acestea trebuie sa aiba o lungime mai mare decat ochii. In acest sens, este recomandata evitarea pensarii excesive a sprancenelor, atat in ceea ce priveste lungimea lor, cat si referitor la grosimea acestora, fiindca niste sprancene prea subtiri vor conferi un aspect mult prea matur chipului nostru. In partea superioara a sprancenelor, firele de par cresc mult mai greu, motiv pentru care ele nu trebuie pensate, in caz contrar, putand aparea pericolul ca acestea sa nu mai creasca la loc.

Cea de-a doua regula a pensarii sprancenelor subliniaza faptul ca intotdeauna trebuie sa tinem cont de fizionomie, astfel:

 • In cazul in care forma fetei noastre este rotunda, sprancenele nu vor trebui pensate in asa fel incat sa obtinem o rotunjime prea accentuata a acestora, pensarea trebuind efectuata in asa fel incat sa avem o linie ascendenta. Subtierea sprancenelor, in cazul unei fete rotunde, trebuie sa fie in zona superioara a bazei lor.
 • Daca forma fetei noastre este una ovala, sprancenele se vor subtia, grosimea fiind usor diminuata, iar arcuirea lor va trebui sa urmeze forma arcadei acestora.
 • Pentru o fata cu forma triunghilara, este necesar ca punctul maxim al sprancenelor sa fie pozitionat in dreptul mijlocului pometilor chipului nostru.
 • In cazul in care fata noastra are o forma mai patratoasa, iar proeminenta oaselor maxilarului este mai accentuata, niste sprancene ideale vor avea o grosime mai mare, ele fiind, de asemenea, usor arcuite.

Exista cazuri cand, prin intermediul pensarii, este nevoie de corectarea unor probleme de ordin estetice precum:

 • ochii prea apropiati: acestia necesita o pensare mai profunda la baza sprancenelor
 • ochii prea departati: coada sprancenelor trebuie pensata mai mult
 • ochii cu pleoapele cazute: trebuie sa se insiste la pensarea cozilor sprancenelor, in vederea obtinerii unei arcade mai mari

Tehnica unei pensari corecte

Pentru delimitarea punctelor de incepere si de finalizare a sprancenelor, este nevoie de adoptarea tehnicii creionului dupa cum urmeaza:

 • cu ajutorul unui creion sau a unui betisor care se va pozitiona de la nari pana la arcada, in punctul extern al ochilui, se vor putea elimina cu usurinta erorile de pensare care, de cele mai multe ori, sunt responsabile de o lungime sau de o grosime nepotrivita a sprancenei.
 • in vederea stabilirii liniei generale a sprancenelor, creionul sau betisorul se va pozitiona in punctul de sub arcada, astfel incat acesta sa traverseze punctul de inceput si pe cel de final al sprancenelor.
 • este recomandat ca linia sa aiba 1/3 in coborarea sa si 2/3 in acensiunea ei.

Etapele unei pensari corecte

 • In primul rand, este recomandat ca pensarea sprancenelor se fie efectuata chiar dupa baie sau dus, astfel incat pielea sa fie moale si curata, iar porii, cat mai deschisi. Aceste elemente vor facilita smulgerea firelor de par si vor diminua durerea provocata de pensare. Alta varianta mai este mentinerea unui tampon inmuiat in apa calduta timp de aproximativ 5-10 minute peste sprancene, astfel incat porii sa se poata deschide.
 • Deasupra sprancenelor trebuie aplicat un strat subtire de crema foarte hidratanta, zona trebuind, apoi, frecata pana cand crema patrunde in piele, in totalitate. In cazul unei pieli mai sensibile, crema hidratanta va fi inlocuita de crema cu 1% hidrocortizon care se va aplica, de asemenea, intr-un strat subtire si se va masa zona pana cand aceasta este absorbita in piele.
 • Pentru a evita durerea pricinuita de pensare, zona sprancenelor se va masa cu ajutorul unui cub de gheata, efectul fiind similar al unui anestezic usor.
 • Sprancenele se vor pensa intotdeauna in sus.
 • Pentru o pensare corecta, penseta se va tine in directia cresterii firelor de par. Firul se par se apuca in mod ferm, apoi se smulge.
 • Cand operatiunea de pensare este finalizata, zona sprancenelor se va spala cu apa calduta, dupa care se va masa, folosindu-se o crema din galbenele cu rol calmant si de cicatrizare a zonei.

Sfaturi privind ingrijirea sprancenelor

 • Impotriva frigului, sprancenele pot fi protejate prin aplicarea unor creme hidratante.
 • In vederea obtinerii unor sprancene cu fire cat mai viguroase de par, perierea acestora cu ulei de ricin este de un real ajutor.
 • Niste sprancene cat mai dese vor putea fi obtinute prin intemediul operatiunii de tundere a acestora, astfel ele regenerandu-se intr-un mod simtitor. Sprancenele se piaptana in sus, iar apoi varfurile tocite si, de cele mai multe ori, decolorate de razele solare, se vor tunde delicat.
 • Este foarte important de retinut faptul ca sprancenele trebuie sa aiba o culoare cu un ton mai inchisa decat cea a parului, astfel, cand ne vopsim parul, va trebui sa armonizam culoarea acestuia cu cea a sprancenelor. Se recomanda ca operatiunea sa fie efectuata in saloanele cosmetice care utilizeaza produse speciale ce nu irita zona ochilor. Trebuie evitata colorarea sau decolorarea sprancenelor la domiciliu cu vopsea de par.
 • Machiajul sprancenelor se realizeaza simplu, fiind nevoie de fard pentru sprancene sau de un creion special. In cazul in care se prefera utilizarea unui creion pentru sprancene, nu se vor desena linii drepte peste acestea, ci forma sprancenelor va fi obtinuta prin trasarea de linii scurte si subtiri care vor simula firele naturale de par.