Termen cautat

Teste medicale pentru femeile trecute de 40 de ani


Autor: bcristina
Imagini

Varsta de 40 de ani reprezinta momentul ideal pentru evaluarea starii generale de sanatate, corectarea abuzurilor facute in trecut si tratarea afectiunilor inca din fazele incipiente. Pentru aceasta medicul specialist va efectua un consult medical amanuntit si daca va fi nevoie va recomanda urmatoarele teste:

  1. Masurarea nivelului de zahar din sange - Consumul unei alimentatii nesanatoase si kilogramele in plus afecteaza in mod sever starea generala de sanatate a pancreasului, ducand la aparitia diabetului. In consecinta toate femeile trecute de 45 de ani trebuie sa efectueze testul de masurare a nivelului de zahar din sange pe stomacul gol (dupa post). Repetarea acestui test trebuie facuta la un interval de 3 ani.
  2. Examenulmamar si mamografie - In afara de palparea sanilor acasa si efectuarea anuala a examenului mamar, femeile cu varsta cuprinsa intre 40-50 de ani trebuie sa efectueze si o mamografie.
  3. Masurarea tensiunii arteriale - In jurul varstei de 40 de ani, valorile tensiunii arteriale incep sa creasca. Din fericire acest lucru poate fi corectat prin dieta, exercitii fizice zilnice si tratament medicamentos.
  4. Profilullipidic - Nivelul crescut de colesterol detine o incidenta din ce in ce mai mare in prezent. Daca va confruntati cu hipercolesterolemie, acest lucru poate fi corectat prin alimentatie si tratament medicamentos pe baza de statine.
  5. Cantarirea - Supraponderalitatea si obezitatea pot afecta in mod sever starea generala de sanatate, crescand riscul de aparitie a diabetului si afectiunilor cardiace.
  6. Examenul pelvic si testul Papanicolau - Chiar si la aceasta varsta, importanta efectuarii examenului pelvic si al testului Papanicolau ramane la fel de insemnata, cu precadere in cazul femeilor active din punct de vedere sexual.
  7. Analizarea alunitelor - Fiecare femeie isi doreste un bronz perfect, insa, expunerea prelungita la soare creste riscul de aparitie a cancerului de piele. Din fericire, daca sunt depistate la timp, cele mai multe forme de cancer de piele pot fi tratate.
  8. Protejarea ochilor - Odata cu inaintarea in varsta, este necesar sa efectuati un examen oftalmologic odata la 1-2 ani pentru a preveni si trata la timp anumite afectiuni precum prezbiopia, glaucom si degenerare maculara.
  9. Efectuati vaccinurile pentru imunizarea organismului - Intrebati medicul specialist daca este necesar sa repetati vaccinul antitetanos.
  10. Efectuati vizite regulate la medicul stomatolog - Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt extrem de importante pentru prevenirea si tratarea afectiunilor dentare.
Bibliografie

http://women.webmd.com/guide/milestone-medical-tests-40