Termen cautat

Abstinenta in timpul menstruatiei, un mit nejustificat


Autor: george

Unul dintre cele mai frumoase lucruri intr-un cuplu este reprezentat de consumarea actului sexual. Aceasta activitate este cel mai adesea asociata trairilor precum dragoste, afectiune, pasiune si sentimentul de implinire. Din pacate, cele mai multe dintre femei aleg abstinenta in timpul menstruatiei, atitudine justificata datorita senzatiei de disconfort si „murdarie” creata de fluxul menstrual. Ceea ce s-a punctat foarte putin pana acum este faptul ca in timpul menstruatiei zona genitala a femeilor atinge un grad maxim de receptivitate la stimuli, ceea ce face ca sexul in aceasta perioada sa fie mult mai placut decat in oricare alta situatie. De asemenea, in aceasta perioada libidoul femeii atinge cotele cele mai mari, zona vaginului este mult mai bine lubrifiata, iar clitorisul mult mai sensibil.

Avantaje ale actului sexual in timpul menstruatiei

Intretinerea relatiilor sexuale in timpul menstruatiei trebuie sa fie o decizie de cuplu, astfel incat ambii parteneri sa constientizeze implicatiile acestui fapt si sa se simta la fel de bine. Abstinenta in timpul menstruatiei trebuie, de asemenea, sa fie o decizie de cuplu. Trebuie sa stiti insa ca sexul in timpul menstruatiei nu numai ca va garanteaza un orgasm mult mai intens, ci are si efecte terapeutice asupra organismului dumneavoastra. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca in timpul actului sexual in organism sunt eliberate endorfine, substante ce au capacitatea de a ameliora durerile. In plus, studii recente au demonstrat faptul ca in cazul femeilor care intretin relatii sexuale in aceasta perioada, menstruatia se scurteaza cu cateva zile.

Cativa pasi pentru un act sexual reusit in timpul menstruatiei

1. Cel mai important este sa acceptati aceasta idee
Decizia de a face acest pas trebuie luata impreuna cu partenerul de viata, deoarece amandoi trebuie sa se poata simti confortabil, astfel incat sa se bucure de consumarea actului sexual. Cel mai important este sa purtati o discutie deschisa cu partenerul/partenera de viata legat de temerile si parerile dumneavoastra despre sexul in timpul menstruatiei. Este important sa stiti, insa, ca sangele menstrual nu este in nici un caz periculos pentru partenerul de viata, ci dimpotriva poate fi considerat un lubrifiant natural foarte eficient. Astfel, in aceasta perioada zona vaginala este mult mai bine lubrifiata, asigurand o senzatie de placere chiar mai mare pentru partenerul dumneavoastra. In concluzie, daca religia sau cultura dumneavoastra nu va restrictioneaza in aceasta privinta, si daca si partenerul dumneavoastra este deschis spre aceasta experienta, puteti sa va simtiti libera sa incercati sexul in timpul menstruatiei.

2. Faceti ca sexul in timpul menstruatiei sa fie cat mai putin "murdar"
Pentru ca sexul din timpul menstruatiei sa fie cat mai putin „scarbos” sau „murdar” este indicat sa faceti o baie sau un dus caldut inainte de a avea contact sexual cu partenerul dumneavoastra, iar daca fluxul menstrual este abundent, puteti consuma actul sexual chiar in baie sau sub dus. Cele mai multe dintre cuplurile care hotarasc sa intretina relatii sexuale in timpul menstruatiei folosesc un prosop pe care il aseaza deasupra cearsafurilor, in zona pelviana, evitand astfel patarea asternuturilor. Deasemenea incercati sa alegeti o pozitie cat mai confortabila pentru partenera dumneavoastra, impiedicand astfel fluxul menstrual sa fie prea abundent (de ex. in cele mai multe dintre cazuri partenera este cea care sta intinsa pe spate cu picioarele ridicate).

3. Protejati-va chiar si in timpul menstruatiei
Chiar daca sunteti la menstruatie este forte important sa va luati masurile obisnuite de protectie. Chiar daca sunt extrem de rare, sarcinile nedorite pot aparea chiar si in timpul menstruatiei. In plus, riscul contactarii unei boli cu transmitere sexuala (BTS) ramane la fel de sporit ca in orice alta zi a lunii. Prin urmare, este indicat sa va protejati ca in orice alta situatie, iar acest lucru este cu atat mai recomandat persoanele care nu au o relatie stabila.
Chiar daca pentru unii sexul in timpul menstruatiei ramane un lucru dezgustator, exista persoane care exploateaza din plin beneficiile si placerile oferite consumarea actului sexual in aceasta perioada.

Bibliografie

http://www.everydayhealth.com/sexual-health/sex-during-your-period.aspx
http:// www.femalenetwork.com/love-lust/sex-and-menstruation/