Termen cautat

Cafeaua si efectele sale afrodisiace pentru femei


Efectele cafeinei asupra apetitului sexual

Un studiu care a fost efectuat in anul 2006 a demonstrat faptul ca apetitul pentru activitati sexuale poate fi crescut cu ajutorul cafeinei. Studiul a fost efectuat, insa, asupra unor femele sobolan, iar acestea, dupa o injectie cu cafeina, au devenit mult mai active din punct de vedere sexual. In cadrul cercetarii, femelele sobolan care au primit injectia cu cafeina inainte de procesul de imperechere au fost mult mai dornice de a se intoarce la masculi dupa prima imperechere fata de acele femele carora nu le-a fost administrata injectia. Cele injectate cautau mai mult decat companie, acestea reactionand ca si cand ar mai fi dorit inca o partida de imperechere cu masculii.

Intrebarea este daca ar putea cafeaua creste si apetitul sexual al femeilor. Cercetatorii afirma ca este inca prea devreme pentru o certitudine in acest sens, insa studiile legate de acest subiect continua.

Asadar, specialistii nu sfatuiesc, inca, femeile sa consume cafeina pe post de afrodisiac. Cercetatorii manifesta unele precautii din cauza faptului ca, in cadrul studiului efectuat pe femelele sobolan, cele injectate cu cafeina primisera doar in cadrul studiului aceasta substanta pentru prima data in viata lor. Femeile, in schimb, consuma, de cele mai multe ori, cate o cana de cafea zilnic sau cafeina din compozitia anumitor sucuri racoritoare.

Problema specialistilor graviteaza in jurul a ceea ce s-ar intampla cu femelele sobolan daca le-ar fi administrata o doza de cafeina in mod constant si daca efectul de crestere a dorintei sexuale ar fi acelasi. In cazul in care acest lucru s-ar intampla, cercetatorii ar recomanda cu mai multa incredere consumul de cafeina si in cazul femeilor pe post de afrodisiac. Pe de alta parte, rezultatele studiului ar putea fi luate in considerare si in serios de catre acele femei care nu consuma cantitati mari de cafeina sau o consuma extrem de rar, avand un nivel scazut al acesteia in dieta lor.

Specialistii au testat diferite doze de cafeina pe femelele sobolan, doze care s-au administrat pe kilogram/corp. A fost interesant de concluzionat faptul ca acele femele care au primit o doza medie de cafeina s-au intors mai repede la masculi decat acelea care au primit o doza mai mare.

Asemanari intre comportamentul sobolanului si cel uman

In mod cert, sobolanii si oamenii sunt creaturi diferite cu comportamente diferite, insa cercetatorii au descoperit anumite similitudini intre modalitatile de curtare. Astfel, felul de a curta specific sobolanilor poate avea anumite asemenari cu felul in care curteaza anumite persoane. Femelele sobolan par a fi cele care controleaza ritualul imperecherii, iar atunci cand masculul si femela sunt gata pentru actul sexual, femela este aceea care va face toate pregatirile necesare si va lua decizia cand este momentul imperecherii. Acest lucru se intampla la fel atat in mediul natural al animalelor, cat si in cadrul unui laborator. Femela care este interesata in imperecherea cu un mascul va merge in vizita la acesta, iar in momentul in care inceteaza sa mai fie interesata sau doreste o pauza, paraseste masculul. Pentru oamenii de stiinta un astfel de comportament a semnificat faptul ca femela face pe inabordanila cu masculul, intocmai precum se intampla in cazul relatiilor dintre oameni.

Cercetatorii studiaza problema in continuare scopul acestora fiind identificarea acelor substante si structuri anatomice care sunt implicate in dorintele de natura sexuala in cazul femeilor, prin analogie cu comportamentul animal. In cazul femeilor, exista o multitudine de disfunctii sexuale, iar, daca vor fi intelese acele mecanisme care influenteaza aparitia acestor probleme sau felul in care ele pot fi influentate, ar putea avea loc niste descoperiri de o importanta majora in legatura cu acest subiect.