Termen cautat

Felatia


Introducere

Sexul oral este o practica sexuala ce presupune stimularea organelor genitale cu gura, buzele si limba. Felatia reprezinta stimularea penisului cu gura de catre partenera/partener, determinand senzatii erotice si aparitia orgasmului. Sexul oral aplicat unei femei se numeste cunnilingus.

Este o tehnica amoroasa utilizata de membrii speciei umane din cele mai vechi timpuri, dar datorita oprimarii si interdictiilor impuse de-a lungul istoriei, sexul oral este si astazi evitat de unele persoane, pe motiv ca ar fi dezgustator sau umilitor. Motivul neplacerii poate fi dat de gustul spermei, mirosul secretiilor, teama de boli transmisibile sexual, momentul ejacularii (reticenta in a inghiti sperma), tehnica propriu-zisa (se contracta puternic muschii capului si gatului, ceea ce creaza tensiune in aceste zone), atitudinea psihologica (unele persoane nu vor sa fie dominate) sau igiena precara a barbatului.

In unele cupluri, felatia este nelipsita din ritualul sexual, ea fiind un ingredient necesar pentru o partida de sex reusita. Persoanele care accepta si practica sexul oral sustin ca este o cale de cunoastere mai profunda a partenerului, un act sexual foarte intim, care creeaza conexiuni emotionale stranse intre membrii cuplului.

Istoric

Secole la rand, contactul oro-genital a fost condamnat la infamie. Dupa intregi ere istorice de persecutie, felatia este considerata inca un delict, chiar daca este ea heterosexuala sau homosexuala.

Unele state din America de Nord (Alabama, Arizona, Virginia, Georgia, etc.) ii dadeau calificativul de crima, pasibila in 1998, chiar daca era practicata de un cuplu casatorit. Pedeapsa consta in 20 de ani de inchisoare si 5.000 $ amenda. Prin contrast, Hollywood-ul tolereaza actul amoros pe marele ecran.

Institutul national de studii demografice a publicat un raport in 1970 care afirma ca aproape un barbat din doi, trecuti de 50 de ani, nu a primit sex oral niciodata.

In trecut, pe vremea cand vechii greci se initiau in ritualurile amoroase homosexuale, iar romanii practicau cu desavarsire aceeasi “arta de a iubi”, s-a format o prapastie intre felatorii activi si pasivi: dominantii virili si dominatii servili. Pasivii “erau atat de rau vazuti, incat evitau chiar si sa li se prezinte cupele sau, daca le fusesera prezentate, le spargeau apoi“ conform profesorului de filosofie german Friederich-Karl Forberg de la Universitatea din Iena.

In contextul Evului Mediu, felatia figureaza ca si pacat mortal. Era destul de degradant deja sexul fara scopul procreatiei, dar pentru o felatie, sotiile mergeau direct in iad. Pentru ca ar fi “baut sperma sotului [sau], pentru ca el s-o iubeasca mai mult, multumita actiunilor [sale] diabolice”, o nevasta trebuia sa posteasca sapte ani, doar cu apa si paine, in zile predestinate.

In timp ce crestinii condamnau placerile carnale, India antica se desfata in extaz cu ajutorul Kama Sutrei, manualul de arta erotica. Felatia era practicata fara retineri, dar tolerata doar in randul celor inferiori: eunuci, servitoare necasatorite si prostituate. Sotiile legitime erau private de aceasta activitate.

Felatia a fost banalizata in timpurile moderne, odata cu dezvoltarea medicinii si psihanalizei. A devenit popular si prin intermediul televiziunii si pornografiei. Raportul dominant-dominat a fost inversat, iar acum relatia dintre cei doi practicanti este bazata pe un echilibru instabil intre sexe.

Tehnica

Felatia presupune stimularea penisului cu buzele si limba. Pot fi folosite mainile pentru a tine penisul sau pot fi stimulate ale parti erogene ale corpului, cum ar fi anusul, testiculele sau perineul. Punctul G masculin se afla la 3-4 cm in interiorul anusului, asa ca stimularea aceastuia duce la aparitia orgasmului prostatic, mult ma intens decat cel normal. Este important ca partenerii sa-si cunoasca preferintele.

Tehnica de baza este de a plimba o mana de-a lungul penisului in timp ce acesta intra si iese din gura. Buzele trebuie sa acopere dintii pentru a evita zgarieturile si muscaturile. Pielea penisului este foarte sensibila si nu suporta nici cele mai mici leziuni. Gura trebuie sa cuprinda falusul cu o stransoare ferma, dar nu dura si se executa miscari de sus in jos ale capului, sarutari si mangaieri cu limba sau suctia organului.

In momentul ejacularii, felatorul poate sa inghita sperma. Unele persoane nu sunt de acord cu acest final, asa ca prefera sa se retraga inainte de orgasm si doar sa-si stimuleze manual partenerul.

O importanta deosebita i se acorda igienei personale a barbatului. Mirosul secretiilor poate fi neplacut si poate inhiba partenera/partenerul de sex. Se pot contacta unele boli cu trasmitere sexuala, a caror virusuri declansatoare se gasesc in secretia de lichid seminal a glandelor Cowper ale aparatului genital masculin.

Pozitii pentru felatie

  • Pozitia 69
  • Pozitia de stapan – in care barbatul sta pe spate cu picioarele departate, iar perechea sa executa tehnica felatoare
  • Barbatul sta in picioare, iar partenerul/a sta in genunchi in fata lui
  • Inghitirea profunda – penisul barbatului este introdus adanc in gat, dar uneori acest lucru poate produce o senzatie de voma
  • Partenera sta intinsa pe spate, iar barbatul isi apropie falusul de gura ei si executa miscari “du-te-vino”.
Bibliografie
• Anna Alter, Perrine Chercheve – “Superpozitii – o istorie a tehnicilor amoroase” Grupul Editorial Corint, Bucuresti, 2005 • http://citynews.ro/lifestyle-12/cea-mai-buna-felatie-43949 • http://www.sexpert.ro/articole/viata_sexuala/sexul/10_pozitii_pentru_felatie.html Sursa imagine: http://www.pierre-kowarsky.fr/illustration/