Termen cautat

Pozitia Femeia Deasupra


Pozitia femeii deasupra este o pozitie sexuala preferata de femeile care doresc sa preia initiativa. Aceasta asezare a corpurilor, permite femeii sa decida asupra gradului de penetrare (de la superficial la profund), unghiului de penetrare, vitezei si tipului de miscari efectuate de aceasta.

Barbatul sta intins pe spate, cu femeia asezata in poala lui. Aceasta pozitie ii permite sa se odihneasca si sa admire privelistea oferita de partenera sa. Este excitant pentru unii barbati sa guste dominatia feminina. O partenera “care stie ce face” este preferata uneori de reprezentantii masculini ai sexului.

Femeia, in aceasta pozitie, detine controlul total asupra actului sexual. Ea va putea aborda o tehnica amoroasa personalizata, pentru o stimulare cat mai profunda si mai eficienta. Orgasmul feminin este cel mai usor atins in aceasta pozitie, deoarece femeia va decide ce zone vor fi stimulate si in ce fel. Alinierea corpurilor in aceasta maniera face usor accesibil punctul G (situat pe peretele vaginal anterior, la cativa centimetri mai sus de orificiul vaginal) si chiar clitorisul - pentru stimulare manuala.

Un alt avantaj al pozitiei, il reprezinta abilitatea femeii de a controla momentul orgasmului. Femeile ating orgasmul in timpul miscarii, deci pozitionarea ei deasupra ofera posibilitatea de a amana orgasmul pentru a prelungi partida de sex, datorita controlului pe care il detine asupra miscarilor.

Pozitia poate crea, de asemenea, si dezavantaje. Barbatul nu are posibilitate de miscare, i se reteaza orice urma de control asupra situatiei, deci poate doar sa priveasca si sa se scalde in placere. Pentru femeie poate fi obositor, iar datorita solicitarii intense a muschilor picioarelor, pot aparea carcei.

Mecanica pozitiei ofera partenerului feminin posibilitatea de a-si explora propriul corp prin alegerea zonei care va fi excitate, gradului de penetrabilitate, unghiului de penetrare, vitezei de miscare, tipului de miscare (du-te-vino, stanga-dreapta, circular, etc.), apropierea fata de partener (femeia poate fi aplecata spre el; poate sta cu spatele drept, departata; cu spatele intors spre el, etc.)

Mainile ambilor parteneri sunt libere si pot fi folosite pentru stimularea zonelor erogene: clitoris, sani, fese, etc. sau pentru sustinerea corpului. Pot fi utilizate in scop ajutator: barbatul poate sustine femeia de talie sau de fese pentru a o ajuta sa se miste; femeia poate oferi un spectacol erotic prin mangaierea sanilor, masturbare, jocul cu parul sau poate oferi placere partenerului prin mangaieri.

Variatii ale pozitiei

  • Fata in fata, stand pe un scaun cu spatar

Actul sexual este efectuat pentru divertisment erotic. Barbatul sta pe scaun cu spatele lipit de spatar, iar femeia isi desface picioarele si se asaza in poala lui. Ea are initiativa si executa miscari specifice. Picioarele ei pot fi departate si sprijinite de podea, sau cu genunchii indoiti si sprijiniti de marginile scaunului.

  • Fata in fata, stand in bratele lui, asezati in fund

Barbatul sta in sezut cu picioarele desfacute, femeia se aseaza in poala lui si isi incrucisaza picioarele dupa spatele lui. Piepturile lor sunt foarte apropiate, iar partenerii pot sta imbratisati.

  • Fata in fata, distantati anterior

Barbatul sta intins pe spate, cu picioarele drepte, femeia sta deaspupra lui cu genunchii indoiti si sprijiniti de pat/podea/etc. Ea se spijina in maini, fiind usor aplecata spre capul lui. Se creeaza o distanta intre cei doi la nivelul pieptului, ceea ce exclude sarutul din actul sexual.

  • Fata in fata, femeia imbratisaza partenerul

Barbatul, din nou intins pe spate, femeia sta deasupra cu picioarele drepte, asezate intre picioarele lui. Nu se sprijina in maini, ci isi imbratisaza partenerul.

  • Femeia deasupra, cu spatele drept

Femeia sta cu genunchii indoiti, talpile sprijinite de pat/podea/etc. si spatele drept. Cu mainile se sprijina de partener sau se autostimuleaza. Executa miscari du-te-vino, asemanatoare cu calaritul.

Bibliografie
• Constantin Parvu si coautorii – “Sexualitatea umana si Sanatatea”, editura Tehnica, Bucuresti, 2000 • Sursa imagine: http://lifestyle.bzi.ro/a-venit-timpul-sa-stai-deasupra-17453