Termen cautat

Satisfactia sexuala la femei


Autor: george

Una dintre cele mai intense senzatii de implinire pe care fiinta umana o poate resimti este data de oferirea unei senzatii intense de placere partenerului de viata. De-a lungul secolelor, oamenii au cautat descoperirea unor noi si noi tehnici de sporire a acestor senzatii pe de o parte, si de contopire in timpul actului sexual pe de alta.

Multi dintre noi tind sa sustina ideea ca marimea penisului nu are nici o implicatie in calitatea actului sexual, acesta fiind doar un „mit” al societatii contemporane. Explicatia a fost multa vreme pusa pe seama faptului ca vaginul se poate mula dupa forma si marimea penisului.

Cercetatorul Russell Eisenman a efectuat insa un studiu pe tema perceptiei pe care o au femeile despre marimea si lungimea penisului. Surprinzator a fost faptul ca aproape toate femeile chestionate au afirmat ca intensitatea satisfactiei sexuale este mai mare in timpul contactului sexual cu un partener al carui penis este mai gros.

Explicatia acestui fapt consta in faptul ca datorita grosimii penisului la baza, poate stimula mai intens clitorisul. Pe de alta parte insa, cercetatorii sustin ca explicatia poate fi de natura psihologica, oferind partenerei o senzatie profunda de „plinatate”, precum si sentimentul de contopire cu partenerul.

Un alt sudiu statistic realizat de data aceasta pe subiecti de sex masculin , a relevat faptul ca barbatii tind sa isi „autoconfectioneze” o parere gresita asupra dimensiunii penisului. In fapt, un penis prea mare va penetra prea in profunzime, fapt ce fie va produce o senzatie de disconfort, fie chiar leziuni la nivel vaginal.

Indiferent care este dimensiunea penisului partenerului dumneavoastra atat timp cat la nivel de cuplu exista comunicare si sentimente, placerea oferita de actul sexual va fi maxima.

Bibliografie

http://menshealth.about.com/od/sexualhealth/a/sex_satisfactio.htm