Termen cautat

Tantra sau fascinatia orientala


Autor: george

Dintotdeauna oamenii s-au aratat fascinati de practicile mistice sexuale precum si de arta de a consuma un act sexual, atingand parametrii de intensitate maximi. In aceasta categorie a fost inclusa Tantra, curent care desi nu este inteles in adevarata lui profunzime a devenit totusi celebru in cultura Occidentala.

Tantra este o stiinta esoterica mistica a carei principii vizeaza studiul si cunoasterea Universului incepand cu fiinta umana, armonia muzicii si a vibratiilor, pana la dimanica stelelor si a cosmosului. Implicarea actului sexual in `practicile tantrice presupun recrearea actului sexual primordial consumat intre zeitatile Shiva si Shakti, in urma caruia s-a format Universul. In consecinta, tehnicile ritualului tantric incearca sa aduca „imbratisarea amoroasa” dintre doi oameni pana in stadiul decorporalizarii, astfel incat sa se contopeasca asemenea constiintei divine primordiale.

Originile exacte ale Tantrei nu au putut fi stabilite cu exactitate, insa evidente ale practicarii acesteia exista intr-o gama foarte vasta de culturi precum India, China, Japonia, Tibet, Nepal, Pakistan, Koreea, Cambogia si chiar Indonezia. In aceste tinuturi principiile tantrice au fost adoptate conform fiecarei culturi, astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor poporului respectiv.

Ritualul sexual promovat de Tantra, are ca scop atingerea climaxului satisfactiei sexuale si prelungirea acestuia, dar nu in urma unei placeri corporale in sine ci prin iluminare spirituala, constiinta si descoperire de sine. Ceea ce trebuie inteles insa este faptul ca satisfactia promovata de Tantra nu coincide cu momentul orgasmului fizic, ci este mai degraba un „instrument” pe calea evolutiei spirituale. Pentru ca succesul pacticilor tantrice sa fie atins in momentul efectuarii ritualului este necesara prezenta unui guru, privit drept calauza spirituala a cuplului.

Neintelegerea s-a produs datorita faptului ca unii adepti occidentali ai Tantrei folosesc practicile si ritualurile acesteia asemenea Kama Sutrei, dand nastere asa-numitei neo-Tantra. In aceasta zona, adeptii neo-Tantrei privesc atingerea climaxului sexual, implicit atingerea si prelungirea orgasmului in scopul tantric suprem, in acelasi fel in care privesc si tehnicile yogine ca pe mijloace de intensificare a elasticitatii muschilor.

Tantra este in sine o misitficare a omului si a intreg mediulului ce il inconjoara, adevaratii ei adepti predicand armonia si iluminarea la nivel spiritual. In acest sens, daca alegeti aceste practici mistice pentru a atinge un nou nivel al practicilor sexuale, este foarte important ca mai intai sa fiti pregatit sa imbratisati Universul si armonia lumii inconjuratoare. Mai mult decat atat, Tantra este in primul rand o atitudine, un mod de viata, mai degraba decat o practica sexuala de moment.

Bibliografie

http://www.bestloveguide.com/articles/what_is_tantra.html