Termen cautat

Cauzele disfunctii sexuale masculine


Imagini

Manifestarea de disfunctii sexuale masculine este rezultatul unor tulburari de natura emotionala sau psihologica, al unor afectiuni la nivel hormonal, al unor boli neurologice (neuropatie), al insuficientei vasculare sau poate fi cauzata de anumite medicamente. Inregistrarea de disfunctii sexuale masculine este frecventa, ultimele cercetari relevand faptul ca acestea sunt prezente la 40% dintre barbatii casatoriti, procentajul fiind in continua crestere.

FACTORI DE NATURA PSIHOLOGICA SAU EMOTIONALA

In cazul in care, la barbati, sunt prezente erectiile nocturne, acest fapt sugereaza ca disfunctia sexuala nu are nicidecum o cauza organica, ci, mai degraba, una de natura sociala sau psihologica. In plus, daca disfunctia sexuala debuteaza brusc, fara sa fie nevoie de prezenta unui eventual traumatism anterior sau fara sa existe administrarea unor medicamente, toate acestea sugereaza un singur lucru si anume acela ca factorul cauzator al disfunctiei sexuala are o origine psihogena. Acest lucru poate insemna o stare depresiva de fond, prezenta anxietatii fata de performanta sexuala sau lipsa de interes in ceea ce priveste activitatile sexuale.

 • Diminuarea libidoului sau pierderea totala a acestuia

Acesta reprezinta un simptom foarte des intalnit in cazul barbatilor care manifesta tulburari de tip depresiv. Depresia poate aparea in urma impotentei, insa si unele disfunctii sexuale masculine pot fi responsabile de aparitia starii depresive, asadar, este vorba, in acest caz, de un cerc vicios.

 • Lipsa interesului in orice activitate de natura sexuala

Lipsa de interes in orice activitate de natura sexuala reprezinta un declin al functiei sexuale masculine, in cazul acelor barbati care si-au dezvoltat alte preocupari asupra carora se concentreaza prea mult. In ceea ce priveste viata barbatilor, exista destul de multe zone de interes pentru acestia care se pot afla in competitie cu sexualitatea. De pilda, problemele de natura profesionala pot sa influenteze calitatea actului sexual, si, chiar pe parcursul desfasurarii acestuia, barbatul se poate preocupa de probleme sale de ordin financiar, de afaceri sau de orice alte probleme cotidiene. Asadar, pierderea interesului in activitatile sexuale poate ajunge sa fie insotita de disfunctii sexuale masculine.

 • Anxietatea fata de performantele sexuale/tracul

Aceasta reprezinta o problema care poate sa apara brusc, in cazul barbatilor care au avut antecedentul unui esec erectil in cadrul unui act sexual anterior. Acest esec care a avut loc poate sa declanseze faptul ca orice experiente sexuale care vor urma vor fi insotite de teama si de anxietatea legata de posibilitatea aparitiei din nou a neputintei de a dobandi si, apoi, de a mentine o erectie satisfacatoare in vederea desfasurarii fara probleme a actului sexual. Astfel de stari de anxietate vor ajunge sa domine orice experienta sexuala.

 • Lipsa intimitatii

Lipsa de intimitate reprezinta un adevarat impediment pentru activitatile de natura sexuala. In cadrul unui cuplu cu copii mici, de pilda, barbatul poate ajunge sa sufere de disfunctii sexuale. De asemenea, convietuirea mai multor persoane in aceeasi incapere poate constitui un factor declansator al disfunctiei sexuale masculine.

Aceasta reprezinta, de asemenea, un factor care afecteaza, de foarte multe ori, activitatile sexuale ale barbatilor. Prezenta oboselii este o problema extrem de raspandita in cadrul cuplurilor care, inainte de culcare, privesc foarte multe televizorul, apoi cei doi adorm epuizati.

 • Problemele din cuplu

Viata sexuala normala poate sa fie afectata profund de existenta unor suparari sau certuri care nu si-au gasit rezolvare, de resentimente care nu au fost exprimate sau de anumite frustrari. Functionarea normala a vietii sexuale va necesita, in mod cert, solutionarea tuturor conflictelor dintre parteneri.

FACTORI DE NATURA ORGANICA

 • Tulburari la nivel hormonal

Testosteronul este un factor extrem de important in activitatile sexuale ale barbatilor, iar, foarte important de retinut este faptul ca diminuarea cantitatii acestuia sau chiar absenta sa poate cauza impotenta. Testosteronul mai este responsabil si cu declansarea dorintei sexuale, a libidoului, fiind necesar pentru sinteza oxidului nitric la nivelul organului sexual masculin. Erectiile in timpul noptii pot fi prezente in cazul barbatilor care au un nivel scazut de testosteron. Unele afectiuni precum hiperprolactinemia, hipertiroidismul si hipotiroidismul sunt corelate, de cele mai multe ori, cu declansarea de disfunctii sexuale masculine.

 • Afectiuni la nivel neurologic

Neuropatia reprezinta un efecte secundar major in cazul prezentei diabetului zaharat si poate conduce, fara doar si poate, la aparitia unei disfunctii sexuale masculine. In cazul diabeticilor, un simptom foarte precis pentru acest lucru il constituie ejacularea retrograda. Sistemul nervos parasimpatic are o implicatie directa in ceea ce priveste eliberarea oxidului nitric drept efect la stimularile sexuale care au loc. Eliberarea aceasta va conduce la faptul ca musculatura neteda se va relaxa, iar sangelui arterial i se va permite, astfel, sa patrunda in corpii cavernosi de la nivelul organului sexual masculin in vederea obtinerii unei erectii.

 • Insuficienta vasculara

Aceasta poate constitui un adevarat inhibator pentru excitatia sexuala. Insuficienta vasculara poate sa apara drept efect al arterosclerozei in cadrul careia au fost blocate arterele mari sau ca efect al diabetului zaharat din cauza caruia vasele mici de sange au fost, de asemenea, blocate.

MEDICAMENTE SI SUBSTANTE CU GRAD RIDICAT DE TOXICITATE

 • Abuzul de alcool consituie una dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei disfunctiei sexuale, in cazul barbatilor.
 • Consumul de droguri (marijuana, cocaina, heroina, etc.) poate, de asemenea, provoca disfunctii de natura sexuala.
 • Medicatiile anti-hipertensive pot cauza insuficienta vasculara ce va avea drept efect faptul ca funtia sexuala va ajunge sa fie, si ea, afectata. Beta-blocantele au fost, in trecut, considerate ca fiind o cauza majora a aparitiei tulburarilor de natura erectila, insa, ultimele cercetari au relevat faptul ca riscul de aparitie a disfunctiei sexuale nu depaseste 0,5%.
 • Inhibitorii de serotonina (de pilda, Prozac) si antidepresivele triciclice sunt, de asemenea, niste factori care pot conduce la aparitia disfunctiei sexuale, mai precis, acestea pot cauza tulburari erectile, ejaculatorii, putand, totodata, contribui la diminuarea libidoului.
 • Medicatiile anti-androgenice pot fi o cauza a apritiei disfunctiei sexuale la nivel erectil.
 • Blocantele receptorilor histaminici H2 (cum ar fi cimetidina, substanta folosita, mai ales, in cadrul tatamentului pentru ulcer gastric) pot fi cauzatoare de stimulare a secretiei de prolactina, in schimb, diminuand secretia testosteronului si conducand la aparitia de disfunctii sexuale masculine.

Comentarii

Pentru imbuntatirea performantelor sexuale se poate folosi si suplimente gen cimax control care ar putea ajuta la asa ceva.