Termen cautat

Ce trebuie sa stii despre circumcizie ?


Imagini

Introducere

Inainte ca parintii sa ia decizia de a efectua o interventie de circumcizie fiului lor, este bine ca acestia sa ia in considerare faptul ca o astfel de decizie va influenta viata copilului intr-un mod decisiv si dezvoltarea sa ulterioara ca adult. Mai mult, decizia nu poate fi luata fara a fi pusi in balanta factorii de risc si avantajele pe care aceasta interventia chirurgicala le va aduce baiatului. Este foarte important de retinut faptul ca cel mai indicat este ca circumcizia sa fie efectuala copilului in primele doua zile de viata ale acestuia, avand in vedere faptul ca factorii de risc vor spori odata cu inaintarea in varsta a copilului.

Circumcizia reprezinta acea interventie chirurgicala care presupune indepartarea preputului, acel pliu cutanat care acopera penisul. Operatia este una destul de simplista si cu riscuri minime, durata ei fiind cuprinsa intre 5 si 10 minute. Medicul specialist va administra copilului un anestezic local, in vederea ameliorarii durerii resimtite in timpul procedurii de ablatie a preputului.

Avantajele circumciziei

In randul medicilor specialisti, au existat intotdeauna o serie de divergente cu privire la avantajele pe care aceasta interventie chirurgicala le poate oferi, deopotriva, in legatura cu importanta crescuta a acestor beneficii, astfel incat interventia sa merite riscurile. Cele mai recente studii in legatura cu aceasta problema si aspectele care tin de ea au demonstrat existenta incontestabila a urmatoareloe avantaje, in cazul efectuarii unei operatii de acest gen:

  • Copiii asupra carora s-a efectuat o astfel de interventie chirurgicala sunt mai putin predispusi la orice infectii legate de tractul lor urinar.
  • De asemenea, copiii circumcisi prezinta, de-a lungul vietii, riscuri mult mai scazute de aparitie a cancerului penil, in comparatie cu baietii/barbatii asupra carora nu s-a intervenit chirurgical, in acest mod.
  • Circumcizia are un rol extrem de important pentru reducererea riscului de contactare a bolilor cu transmitere sexuala.

Pe de alta parte, nu s-a putut inca demonstra existenta vreunei legaturi intre circumcizie si prevenirea dezvoltarii unor infectii sau a anumitor umflaturi la nivelul penisului, dar cercetarile in acest domeniu continua si in prezent.

Riscurile pe care le implica circumcizia

  • Similar oricaror alte interventii chirurgicale, operatia de circumcizie presupune existenta unor riscuri sau complicatii cum ar fi sangerarile sau, uneori, infectii la nivelul zonei circumcise.
  • Suprafata penisului poate deveni iritata, iritatia fiind cauzata de scutece sau de amoniacul aflat in continutul urinei.
  • Un alt risc pe care parintii este important sa il aiba in vedere dupa ce fiul lor a suferit o operatie de circumcizie este acela ca, postoperator, pentru o perioada de la 7 la 10 zile, este posibil ca, la nivelul scutecului copilului, sa isi faca aparitia firisoare mici de sange. In cazul in care aceasta cantitate de sange pare mult mai mare decat limitele normale, medicul specialist trebuie contactat numaidecat. Cand are loc procesul de schimbare a scutecului, este foarte important ca penisul baietelului sa fie sters si curatat cu apa curata.
  • Riscurile de aparitie a anumitor infectii pot fi evitate daca parintii nu vor indeparta crusta care s-a format la nivelul locului operat.

Cum era cunoscuta inca din vremuri vechi, circumcizia reprezinta o practica de tip religios (circumcizia rituala din islamism si iudaism). Indiferent ca parintii aleg ca asupra copilului lor sa se efectueze aceasta interventie chirurgicala sau nu, respectarea unei igiene riguroase in cazul acestuia este extrem de importanta.

Bibliografie

http://familydoctor.org/online/famdocen/home/men/reproductive/042.html

Comentarii

Eu am facut-o pentru vindecarea ejacularii precoce si a dat rezultate foarte bune.Acum ajung si la orgasm dar dupa cel putin 20 minute.Si femeia e multumita, cel mai mult a durat un act sexual 2 ore, cu pauza de 5 minute, dar a fost o exceptie.O recomand celor cu probleme de ejaculare precoce si celor ca doresc sa-si inbunatateasca viata sexuala.

Eu am facut-o pentru vindecarea ejacularii precoce si a dat rezultate foarte bune.Acum ajung si la orgasm dar dupa cel putin 20 minute.Si femeia e multumita, cel mai mult a durat un act sexual 2 ore, cu pauza de 5 minute, dar a fost o exceptie.O recomand celor cu probleme de ejaculare precoce si celor ca doresc sa-si inbunatateasca viata sexuala.