Termen cautat

Cum sa iti ajuti partenera sa atinga orgasmul


Autor: george
Imagini

Multa vreme orgasmul la femei a fost considerat un "mit al mass-mediei" si al industriei cinematografice. Mai mult decat atat pana nu demult multe dintre reprezentantele sexului frumos considerau ca este mai mult decat normal sa nu atinga niciodata climaxul satisfactiei sexuale. Din fericire, insa, in prezent lucrurile s-au schimbvat radical, punandu-se tot mai mult accentul pe comunicare la nivel de cuplu si pe satisfacere reciproca.

Statistic vorbind majoritatea celor care ajung sa atinga orgasmul, realizeaza acest lucru prin stimularea clitorisului, un numar foarte mic atingand climaxul prin simpla penetrare. Ceea ce se intampla cu organismul femeiesc in timpul orgasmului este foarte asemanator reactiilor unui barbat in momentul climaxului satisfactiei sexuale. Prin urmare, si femeile resimt o senzatie crescanda de placere, pana este atins punctul maxim, caracterizat de specialisti prin contractii ale organelor sexuale la intervale de 0.8 secunde. Ceea ce le diferentiaza de barbati este faptul ca femeile pot experimenta urmatorul orgasm la mai putin de un minut sau doua de la consumarea primului (orgasm multiplu). Incidenta femeilor care pot avea parte de orgasm multiplu creste odata cu inaintarea in varsta, explicatia constand in faptul ca aceasta este o abilitate care se dobandeste in timp pe masura ce femeia capata experienta sexuala si se descopera pe sine.

Cateva ponturi pentru a va ajuta partenera sa atinga orgasmul
Spre deosebire de barbati, pentru care ejacularea vine ca raspuns firesc al stimularii muschiului penil, orgasmul la femei are o implicatie emotionala si afectiva mult mai profunda. Cu alte cuvinte, barbatii pot atinge climaxul chiar daca imprejurarile nu sunt tocmai romantice, si chiar daca partenera nu li se pare tocmai atragatoare, atat timp cat penisul este stimulat corespunzator. In cazul femeilor lucrurile stau putin mai diferit, si cu siguranta orice barbat implicat intr-o relatie doreste in primul rand sa simta ca oferit partenerei clipe de neuitat.

Mai mult decat atat, contrar opiniei unor barabati, orgasmul la femei nu este neaparat asociat cu actul sexual in sine ci mai degraba cu atmosfera, participarea si circumstantele afective create de partenerul sau. Cu alte cuvinte nu incercati sa o grabiti, sau sa exercitati presiune asupra ei, si cu atat mai mult este important sa nu ii dati impresia obligativitatii atingerii orgasmului. Chiar daca nu va reusi acest lucru, partenera dumneavoastra se va simti de cele mai multe ori implinita daca va ramane cu senzatia ca actul sexual a fost o "activitate de cuplu", in care rolul ei a fost unul esential.

Majoritatea femeilor considera ca preludiul este cel mai fumos si mai important moment al actului sexual, asa ca incercati sa nu il neglijati. In plus, acesta poate fi un moment prielnic sa invatati cat mai multe lucruri despre ce ii place partenerei dumneavoastra. In timpul preludiul, incercati sa o incurajati sa se masturbeze, astfel incat sa desprindeti din miscarile ei ceea ce ii face placere mai mult. La fel de important este totodata sanu ganditi din start ca tehnica dumneavoastra este perfecta, chiar daca acest lucru s-a aplicat in cazul partenerelor anterioare. Trebuie sa tineti in permanenta seama de faptul ca fiecare fiinta reprezinta o individualitate, si prin urmare o relatie sanatoasa se bazeaza pe comunicare si flexibilitate.

Iata cateva dintre lucrurile cel mai des preferate de o femie in timpul actului sexual:
- atmosfera romantica si relaxata;
- un partener calm, care nu grabeste lucrurile si nu actioneaza cu autoritate;
- preludiu;
- multe dintre femei ajung la orgasm prin sex oral. Prin urmare incepeti prin frecarea sau sarutarea usoara a organelor genitale a partenerei avansand incept catre clitoris;
- folositi secretia vaginala a femeii pentru a lubrifia zona clitorisului.

Indiferent care sunt fanteziile si placerile partenerei dumneavoastra, cele mai importante lucruri intr-un cuplu sunt comunicarea si respectul. Numai asa dumneavoastra si partenera veti ajunge sa va cunoasteti intr-atat de bine incat sa va puteti oferi clipe de neuitat

Bibliografie

http://www.netdoctor.co.uk/sexandrelationships/helpwithorgasms.htm