Termen cautat

Cauzele care duc la aparitia disfunctiillor orgasmelor la femei


Autor: george
Imagini

Studii statistice realizate recent au relevat faptul ca 10% din populatia feminina nu atinge climaxul satisfactiei sexuale niciodata in decursul intregii vieti sexuale, in ciuda intensitatii stimularii sexuale. Mai mult decat atat majoritatea celor care ating acest punct maxim al placerii, obtin orgasmul datorita stimularii clitorisului si nu in timpul contactului sexual propriu-zis.

Disfunctia orgasmului la femei este definita in termeni medicali ca intarzierea recurenta sau chiar absenta orgasmului in ciuda intensitatii stimularii si activitatii sexuale. Disfunctia orgasmului poate sa fie innascuta sau dobandita, generala sau situationala, si tocmai de aceea este foarte important ca factorii care au contribuit la aparitia acestei disfunctii sa fie corect identificati. Astfel, daca o femeie ajunge la orgasm prin stimularea clitorisului este necesara efectuare unui examen medical amanuntit, insotit uneori de sedinte de terapie cu personal de specialitate. Scopul acestor examene medicale este de a stabili daca disfunctiile orgasmului au drept cauza o variatie normala a raspunsului la stimuli sau se datoreaza unor factori de natura psihopatologica.

Cauze si metode de tratament ale disfunctiei orgasmului la femei
Cele mai multe dintre femeile care dezvolta aceasta disfunctie sexuala atinge un grad normal de vasocongestie, insa datorita factorilor de natura psihologica, precum vina in urma unei experiente placute, frica de a se abandona in bratele partenerului, sau sentimentul de vulnerabilitate, nu reusesc sa concretizeze placerea in aparitia unui orgasm.

Un alt factor al disfunctiilor orgasmului la femei este constituit de consumarea actului sexual inainte ca aceasta sa fi atins climaxul. Acest lucru se poate datora unui preludiu necorespunzator sau prea scurt, ingnorarii anatomiei si functiilor clitorisului si a vaginului, sau ejacularea prematura. De asemenea, acesta disfunctie sexuala se poate datora tratamentelor medicamentoase, in special pe baza de inhibitori ai serotoninei.

Principala modalitate de tratament in cazul disfunctiilor orgasmului la femei este constituit din urmarea unor sedinte de terapie cu personal de specialitate. Scopul principal al acestor terapii consta in identificarea cauzelor principale ale aparitiilor hibelor (daca pot fi numite asa) din timpul consumarii actului sexual. In acest sens una dintre cele mai populare metode recomandate de medicii specialisti este cea propusa de americanii Masters si Johnson. Metoda celor doi medici consta in trecerea graduala de la stimulari nongenitale si jocuri erotice la stimularea zonelor genitale fara implicarea contactului sexual. Aceasta trecere graduala are capacitatea de a alunga incet si sigur inhibitiile si sentimentul de disconfort in privinta actului sexual, astfel incat femeia sa ajunga sa poata avea orgasm in mod natural.

O alta metoda de tratament in cazul disfunctiilor orgasmului la femei este constituita din exercitiile Kegel pentru tonifierea muschiul pubococcygeus. Specialistii sustin ca dupa efectuarea exercitiilor de 2-3 ori pe zi, se va realiza tonifierea muschilor perivaginali, permitand astfel femeii controlul asupra calitatii orgasmului.

Indiferent de cauzele care au dus la manifestarea disfunctiilor orgasmului la femei, precum si metoda de tratament folosita, odata ce femeia dobandeste capacitatea de a atinge climaxul satisfactiei sexuale, va reusi sa perfectioneze acesta tehnica.

Bibliografie

http://www.healthyplace.com/sex/female-sexual-dysfunction/female-orgasmic-disorder/menu-id-66/