Termen cautat

Cinci pasi pentru igiena intima corespunzatoare


Autor: Anda Sabau
Imagini

Igiena intima feminina este o chestiune delicata. Multe probleme precum iritatii locale,mancarimi si infectii raman subiecte tabu pentru multe femei. Ingrijirea intima trebuie sa fie o prioritate, iar felul cum aceasta ingrijire are loc trebuie sa fie una corespunzatoare. Desi exista o multime de produse de igiena intima pe piata, nu toate sunt cele potrivite. Conform unui studiu de specialitate, vizitele la medicul ginecolog ar putea fi evitate, daca femeile ar sti pentru ce produse de ingrijire sa opteze. Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa nu mai faceti greseli pe viitor si sa alegeti doar produse de calitate pentru igiena intima:

1.Alegeti produsul adecvat
Desi multe femei aleg un sapun oarecare pentru zona intima, acesta este un lucru gresit. Sapunurile de acest tip distrung foarte usor flora vaginala, iar astfel apar micozele. Tineti cont capH-ul zonei intime este 3.3, asadar optati pentru un gel intim cu pH neutru. Nucautati produsecu un parfum puternic, deoarece contin mult alcool care cauzeaza iritatiile locale.

2.Spalati regulat zona intima
Specialistii spun ca zona intima trebuie spalata ori de cate ori mergeti la toaleta. Din pacate insa, aceasta regula este mai greu de respectat.Insa exista varianta folosiriiservetelelor intime. Acestea contin ierburi medicinale si diverse uleiuri vegetale care restabilestc pHnatural. Aceste pachetede servetele intime se pot cumpara de la farmacii. Asadar ori de cate ori mergeti la toaleta, luati si servetele pentru o curatare adecvata a zonei intime.

3.Schimbati protejslipul si absorbantul la 4 ore
Aceasta este regula de aur in cea ce priveste mentinerea unei igiene optime. Cu cat sunt schimbate mai des aceste absorbante, cu atat mai bine preveniti aparitia infectiilor locale. Atunci cand va alegeti un absorbant, tineti cont de numarul picaturilor de pe ambalaj. Unele femei pot avea un flux mai redus pe cand altele il pot avea mai abundent. Asadar, pachetele doar cu 1 picatura indica ca acele absobante au un strat subtire( se folosesc in primala zile de menstra). Cele cu 6 picaturi sunt folosite pe timpul noptii, atunci cand fluxul e mai abundant, deoarece sunt mai groase.Daca preferati tampoanele interne, acestea tebuie schimbate la doua ore. Daca le lasati mai mult de doua ore,mucoasa vaginala se va irita ducand la aparitia microbilor. Toate secretiile pot deveni nocive si odata ce vor fi asimiliate in sange, pot cauza SST- sindromul socului toxic. Schimbati si protejslipul dupa3-4 ore pentru a va reimprospata zona intima si a o mentina uscata.

4.Alegeti produse pentru protectia zonei intime cand mergeti la strand sau piscina
In astfel de locuri publice, nimeni nu iti garanteaza ca infectiile nu exista. Asadar foloseste o crema antiseptica pentru a fii sigura ca te alegi cu vreo bacteria.

5. Alegerea corecta a lenjeriei intime
Lenjeria intima din bumbac este cea mai potrivita, deoarece pielea respira cu usurinta. Chiar daca lenjeria tanga este mai sexy si preferata de multe femei, aceasta contribuie la formarea bacteriilor din zona anusului catre cea genitala. Si atunci cand dormiti, evitati sa purtati lenjerie, deoarece va puteti umezi foarte repede, lucru care poate duce la formarea bacteriilor.

O ingrijire intima adecvata nu necesita mari eforturi, doar atentie si o informare corepsunzatoare asupra produselor alese.

Bibliografie

http://www.womensweb.ca/health/repro/intimate.php, http://www.womanspassions.com/articles/1221.html