Termen cautat

Mitul clitorisului


Autor: george
Imagini

Statistic vorbind mai bine din jumatate dintre femeile care ating orgasmul, ajung la climaxul satisfactiei sexuale datorita stimularii la nivelul clitorisului. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca asemenea penisului, clitorisul este prevazut cu numeroase terminatii nervoase, extrem de receptive la stimulii externi.

Localizarea clitorisului este deasupra vaginuluisi a labiilor mari, marimea lui variind in functie de gradul de excitare al femeii. Deasemnea clitorisul este acoperit de o membrana care, in momentul stimularii sexuale, se decaloteaza.

La fel ca si in cazul penisului, capul clitorisului este zona cea mai sensibila a acestui organsi poate fi actionata prin diversi stimuli, precum atinsul, sarutul, linsul sau suptul. Acesti stimului sunt interconectati la un sistem erectil al femeii, influentand foarte mult senzatiile si reactiile intregului sistem genital. In plus, datorita gradului mare de vascularizare, in momentul excitarii sexuale, clitorisul devine extrem de receptiv la toti factorii de excitare sexuala.

Clitorisul este un organ extrem de sensibil, iar stimulat in mod direct sau mult prea brutal senzatia de placere se poate transforma in durere acuta. Prin urmare este indicat ca atat dumneavoastra cat si partenerul dumneavoastra sa fiti extrem de atenti la modul in care stimulati acest organ. Mai mult decat atat, puteti folosi in timpul preludiului sau chiar al actului sexual un vibrator special pentru clitoris. Un studiu statistic realizat recent a relevat faptul ca majoritatea cuplurilor care au recurs la folosirea vibratorului au avut parte de un orgasm chiar mai intens. Tot ce trebuie sa faceti este sa comunicati deschis cu partenerul dumneavoastra, caci, al urma urmei sunteti singura care poate sti cel mai bine ce ii place.

Bibliografie

http://www.thesite.org/sexandrelationships/havingsex/performanceproblems/clitorisconfidence