Termen cautat

Punctul G si rolul lui in consumarea actului sexual


Autor: george
Imagini

Multe decenii de-a randul oamenii au tins sa misticizeze rolul punctului G in consumarea actului sexual, asociind cele mai intense orgasme pe seama stimularii cu succes a acestei zone. Se nasc totusi cateva intrebari: De ce nu toate femeile simt aceasta placere? Exista intr-adevar punctul G, si daca da unde anume este localizat?

In urma cercetarilor medicale specialistii au venit cu un raspuns mai mult decat satisfacator. Exista intr-adevar femei care prezinta un tesut nervos ce seamana cu un bob de fasole, situat la 3-5 cm adancime in spatele osului pubian. Stimularea acestei zone poate duce la trairea unor senzatii sexuale intense. Nu toate femeile experimenteaza insa aceasta senzatie acuta de placere. Unele femei sustin ca resimt in momentul in care stimuleaza zona punctului G o senzatie intensa de a urina, altele ca nu resimt nici o senzatie deosebita, in vreme ce alte femei par sa nu prezinte deloc aceasta zona.

Punctul G prin prisma teoriilor
Punctul G, cunoscut initial ca punctul Grafenberg, dupa numele ginecologului care a facut aceasta descoperire in anul 1944, a starnit de-a lungul anilor diverse controverse in randul specialistilor. Astfel, una dintre teoriile care incearca sa explice prezenta punctului G la femei sustine ca aceasta portiune este asemanatoare tesutului prostatic la barbati. Aceasta zona apare, conform teoriei, in urma dezvoltarii fetusului pe timpul sarcinii. Astfel daca embrionul se va concretiza ulterior intr-un organism femeiesc, absenta cromozomilor Y va face ca celulele sa se depuna in acelasi loc. Prin aceasta teorie se incearca explicarea gradului asemanator de sensibilitate al puctului G cu cel al prostatei la barbati.

A alta teorie, ce porneste de la cea anterioara sustine ca aceasta nu este singura explicatie a sensibilitatii sporite a zonei punctului G. Teoria face referire si la sensibilitatea prezentata de clitoris in cazul femeilor, si uretra in cazul barbatilor, ambele zone putand fi stimulate prin peretele anterior al vaginului.

Studiile statistice au aratat ca aproximativ 10% dintre femei ejaculeaza intre 9-900 ml de fluid in momentul in care punctul G este stimulat. In consecinta un grup de oameni de stiinta au examinat fluidul eliminat in timpul ejacularii, si au descoperit enzime prostatice, confirmandu-se astfel teoria conform careia punctul G este echivalentul feminin al prostatei. Pe de alta parte, un alt grop de cercetatori, care au efectuat un studiu similar afirma ca lichidul este asemanator urinei, compozitia sa chimica fiind schimbata datorita excitarii sexuale.

Oricare ar fi raspunsul corect, daca se poate vorbi de asa ceva, punctul G ramane un „mister” al organismului femeiesc, gata sa fie explorat.

Bibliografie

http://www.bbc.co.uk/relationships/sex_and_sexual_health/enjsex_gspot.shtml