Term

Scaderea sensibilitatii gustative


Scaderea sensibilitatii gustative reprezinta scaderea capacitatii de perceptie a savorii alimentelor, cunoscuta si sub denumirea de hipogeuzie. Alterarea gustului poate aparea si ca o consecinta a afectiunilor orale precum xerostomia sau infectiile bucale ori aftele. Alterarea gustului se poate produce si ca o consecinta a administrarii unor tratamente pentru afectiuni neoplazice sau ca si simptom al acestora in functie de localizare. Carentele de cupru, nichel, niacina, zinc si vitamina A determina, de asemenea, alterarea perceptiei gustative. Persoanele supuse radioterapiei sau chimioterapiei sunt afectati de hipogeuzie in special in cazul administrarii substantelor precum Carboplatina, Cisplatina, Dacarbazina, Doxorubicina, Fluorouracil, Levamisol, Metotrexat sau Vincristina. Administrarea unor antibiotice, analgezice sau antidepresive pot, de asemenea, sa induca modificarea gustului. De asemenea, scaderea sensibilitatii gustative efectuate la nivelul limbii, gatului sau a boltei palatine pot sa determine scaderea sensibilitatii gustative.

Nu au fost gasite boli cu simptomul selectat.