Diabet, Nutritie si Boli metabolice


Comitet Științific: PedDEX Craiova – Curs Național de Pediatrie – IOMC

Prof. Dr. Adrian-Ioan GEORGESCU (IOMC)

Prof. Dr. Ioan GHERGHINA (IOMC)

C.S. II Dr. Florentina MOLDOVANU (IOMC)

C.S. I Dr. Michaela NANU (IOMC)

Șef Lucrări Dr. Alexis-Vrigil COCHINO (IOMC)

Șef Lucrări Dr. Loredana MANOLESCU 

Participanții la conferința PedDEX Craiova primesc un voucher gratis de înscriere la un curs online realizat de către Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (I.O.M.C.). Cursul va fi creditat suplimentar la Colegiul Medicilor România (C.M.R.) cu puncte EMC.

Conferința PedDEX Craiova este al 2-lea eveniment din seria Conferințelor PedDEX – I.O.M.C. după Iași, și se bucură de sprijinul dlui Prof. Univ. Dr. Adrian-Ioan GEORGESCU, dnei Asist. Univ. Dr. Beata

Data eveniment:
20.11.2015 - 21.11.2015
Tip eveniment:


Federatia Internationala de Diabet organizeaza in perioada 2-6 decembrie, la Melbourne, Australia, Congresul Mondial de Diabet.


In Australia, 8 % din populatie prezinta diabet zaharat. Se asteapta o crestere la 14 % in urmatorii douazeci de ani. Comunitatile indigene din Australia sunt, de asemenea, o preocupare majora pentru ca prevalenta in cadrul acestei populatii este de trei-patru ori mai mare decat in restul Australiei


Melbourne va oferi un cadru perfect pentru a inspira acorduri globale si actiuni in diabet zaharat pentru a ajuta la protejarea sanatatii generaiiilor viitoare.


Inregistrarea inainte de 14 iunie beneficiaza

Data eveniment:
02.12.2013 - 06.12.2013
Specializare eveniment:


Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 17-19 mai, in BUZIAS, Timis, cel de al 18-lea Simpozion national cu participare internationala ,, DIABETUL COPILULUI SI ADOLESCENTULUI".


Parteneri organizatori:
- Fundatia Cristian Serban
- Centrul Medical Cristian Serban din Buzias
- Academia de Stiinte Medicale din Romania, filialaTimis
- ISPAD

Nu se plateste taxa de participare. Se acorda 10 puncte EMC.


Vor sustine prelegeri personalitati de frunte ale diabetologiei pediatrice internationale si din tara noastra.


Comitetul de Organizare


Prof. Dr. Viorel Serban,
Membru Titular al Academiei de Stiinte Medicale din RomaniaData eveniment:
17.05.2013 - 19.05.2013
Specializare eveniment:


Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 6-9 noiembrie 2013, la Iasi, cel de-al XI-lea Congres national al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.


La fel ca si anii precedenti si manifestarea din acest an va cuprinde simpozioane educationale, conferinte si mese rotunde.


Taxa de participare:
*Medici specialitate Diabet, Nutritie, Boli Metabolice - 400 RON
*Medici specialisti de alte specialitati - 500 RON
*Medici rezidenti specialitate Diabet, Nutritie, Boli Metabolice - 75 RON
*Medici rezidenti de alta specialitate - 120 RON
*Asistenti - 100 RON
Data eveniment:
06.11.2013 - 09.11.2013
Specializare eveniment:


Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 22-23 noiembrie 2013,la Bucuresti, Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii.


A IV-a editie a conferintei doreste sa promoveze in randurile medicilor diabetologi, cardiologi, internisti, medicilor de familie si medicilor rezidenti cele mai noi metode de management al dislipidemiilor si al obezitatii.


Participarea la eveniment este gratuita. Manifestarea va fi creditata EMC.

Data eveniment:
22.11.2013 - 23.11.2013
Specializare eveniment:


Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sorganizeaza in perioada 14-16 Noiembrie 2013, la Cluj, campania nationala "Controleaza-ti Diabetul".


Campania Nationala "Controleza-ti Diabetul" include o serie de manifestari dedicate medicilor si autoritatilor medicale. publicului larg, reprezentatilor asociatiilor de pacienti cu diabet.


Scopul campaniei: Implicarea autoritatilor in propagarea mesajului de alarma cu privire la incidenta crescuta a cazurilor de diabet din Romania.


Manifestarile organizate in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul au ca principal scop informarea si educarea cu privire la importanta preventiei diabetului si cunoasterea factorilor de risc care determina aparitia bolii, precum si imbuntatirea

Data eveniment:
14.11.2013 - 16.10.2013
Specializare eveniment:


Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 22-25 Mai 2013, la hotel Ramada Sibiu, Al 39-lea Congres al Societatii.


Printre temele prezentate in cadrul evenimentului:


- Diabet, Dislipidemii, Obezitate, Sindrom cardio-metabolic;
- Preventia bolilor metabolico-nutritionale si a sindromului cardio-metabolic;
- Tratamentul pacientilor cu diabet in secolul 21;
- Noi tehnologii pentru ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat de tip 1.


Scopul acestei manifestari stiintifice este de a face cunoscute medicilor participanti cele mai noi informatii cu privire la preventia, educatia, controlul si tratamentul diabetului, a complicatiilor acestei afectiuni, dar si cu privire la cercetarea

Data eveniment:
22.05.2013 - 25.05.2013
Specializare eveniment:

Pagini

Subscribe to RSS - Diabet, Nutritie si Boli metabolice