Pneumologie


7 mai 2019 este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Astmului. Specialiștii din întreaga lume atrag atenția asupra acestei boli care poate fi ținută sub control. Societatea Română de Pneumologie organizează testări gratuite (spirometrii) în București pentru pacienți și persoane la risc.

”STOP pentru astm este sloganul sub care se desfășoară în acest an Ziua Mondială de luptă împotriva astmului. Pacienții trebuie să facă testări periodice (spirometrii), să evalueze detaliat simptomele împreună cu medicul și, cel mai important, să ia tratamentul cu acuratețe. Astfel astmul poate fi controlat ” spune prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie.

Spirometriile sunt testările cele

Data eveniment:
07.05.2019 - 07.05.2019
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

Primul Congres Naţional de Toxicologie cu participare internaţională din România

16-18.10.2015, Institutul Național de Statistică, București

Sub egida: Secției de Toxicologie a Societății de Științe Farmaceutice

Societății Române de Toxicologie afiliată la EUROTOX

Asociației de Psihofarmacoterapie și Științe Congnitive (A.P.S.C.)

 

Președinte Congres: Prof. Univ. Dr. Farm.  Daniela Luiza BACONI

Co-Președinte Congres: Șef Lucrări Dr. Carolina NEGREI

Președinte Onorific: Prof. Univ. Dr. Farm.  Dan BĂLĂLĂU (Președinte Societatea Română de Toxicologie)

Președinte Comitet Științific: Prof. Univ. Dr. Aristidis TSATSAKIS – (Președinte EUROTOX)

Președinte Comitet de Organizare: Asist. Univ. Dr. Farm. Miriana STAN

 

Secția de Toxicologie a Societății de Stiințe Farmaceutice din România (afiliată la EUROTOX) are deosebita plăcere de a vă invita laIstorie - Traditie - Dinamism

Al XXIII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Cea mai importanta manifestare stiintifica din domeniul pneumologiei romanesti, Congresul Societatii Romane de Pneumologie se va desfasura anul acesta la Sibiu, in perioada 8 - 11 octombrie, cu tema Plamanul si legaturile sale primejdioase.

Ajuns la cea de-a XXIII-a editie, evenimentul aduce in prim plan istoria, traditia si dinamismul specialitatii de pneumoftiziologie.

Personalitati marcante din pneumologia romaneasca si europeana, dar si medici din alte specialitati, implicati in managementul patologiei respiratorii vor dezbate timp de patru zile cele mai noi informatii din domeniu.

Lucrarile vor aborda cu precadere modul

Data eveniment:
08.10.2014 - 11.10.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:Conferinta isi propune sa devina un instrument de informare cu privire la importanta diagnosticarii precoce si urmarea unui tratament adecvat in cazul bolilor pulmonare, precum si importanta prevenirii acestor afectiuni.

Manifestarea se adreseaza medicilor pneumologi, medicilor rezidenti pneumologi, medicilor alergologi, internisti, dar si medicilor de familie, specialisti care pot identifica semnele bolilor pulmonare si pot directiona pacientul catre medicul pneumolog, pentru un tratament adecvat.

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.


Data eveniment:
13.09.2014 - 13.09.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

University Hospital Lewisham, Londra in colaborare cu Societatea Romana de Pneumologie organizeaza la Vama, Suceava, evenimentul Protocoale in boli respiratorii. Intalnirile romano-engleze.

Programul din acest an va fi axat pe probleme oncologice, cazuri dificile si proceduri.

Locurile sunt limitate la maxim 60 de participanti.

Participantii sunt rugati sa se inregistreze prin completarea formularului online disponibil la adresa: http://www.vamaworkshop.ro/inscriere/

Taxa de inscriere este de 95 EURO.


Data eveniment:
28.08.2014 - 30.08.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:


Accesul publicului larg este permis doar in prima zi a evenimentului, vineri, 11 iulie. A doua zi a evenimentului este dedicata profesionistilor, iar accesul publicului larg nu este permis.

Conferinta isi propune sa devina un instrument de informare cu privire la importanta diagnosticarii precoce si urmarea unui tratament adecvat in cazul bolilor pulmonare, precum si importanta prevenirii acestor afectiuni.

Ziua 1 este dedicata relatiei dintre pacienti-medici specialisti-asociatii de pacienti din domeniul pneumologiei -autoritati-societati medicale de profil .

Ziua 2 are are caracter exclusiv stiintific si este adresata medicilor pneumologi, medicilor rezidenti pneumologi, medicilor alergologi, internisti, dar si medicilor de familie, specialisti de

Data eveniment:
11.07.2014 - 12.07.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:

Pneumologi de la importante centre de specialitate din tara se reunesc la Targu-Jiu pe 15 si 16 mai

Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, alaturi de Societatea Romana de Pneumologie-Sectiunea de Tuberculoza, Consiliul Judetean Gorj, Universitatea "Constantin Brancusi" si compania de comunicare medicala Houston NPA organizeaza pe 15-16 mai 2014 cea de-a Va editie a conferintei nationale interdisciplinare "Patologia respiratorie in practica medicala curenta", la Hotel Brancusi din Targu-Jiu (Bd. Brancusi, nr. 10, Targu-Jiu, jud. Gorj).

Evenimentul se desfasoara sub egida Societatii Romane de Pneumologie - Sectiunea de Tuberculoza si este coordonat de catre

Data eveniment:
15.05.2014 - 16.05.2014
Tip eveniment:
Specializare eveniment:


Societatea Romana de Pneumologie, Sectiunea de Bronhologie, organizeaza in perioada 15-16 noiembrie 2013, la Cluj Napoca, a VII-a Conferinta Nationala de Bronhologie.


Organizator logistic: MedEvents


Beneficiind de o prestigioasa prezenta a unor bronhologi din strainatate si din tara, lucrarile Conferintei vor prilejui un schimb activ de informatii profesionale, util pentru fiecare participant in acest domeniu medical, cu o dinamica tehnologica foarte vie.


Lectori Invitati:


Dr. Heinrich D. Becker, Germania
Dr. Henri Colt, SUA
Dr. Septimiu Murgu, SUA
Dr. Tudor Toma, Marea Britanie


Teme:
  • Aportul bronhoscopiei in screeningul cancerului bronhopulmonar

  • Stadializarea cancerului BP metode endoscopice

  • Managementul obstructiilor cailor aeriene mari Up-Date

  • Diagnosticul bronhoscopic
Data eveniment:
15.11.2013 - 16.11.2013
Specializare eveniment:


Societatea Romana de Pneumologie in colaborare cu UNIVERSITY HOSPITAL LEWISHAM, Londra, organizeaza in perioada 24-26 octombrie, la Vama, Bucovina, cea de-a 5-a Intalnire romano-engleza.


Organizator logistic: Romania Travel Plus


Tema: protocoale clinice pentru pneumopatii interstitiale.


Intalnirea este creditata de Colegiul Medicilor din Romania.


In acest an vor participa:


- Profesor Dr. Athol Wells, Royal Brompton Hospital, Londra, UK.


- Profesor Dr. W. Wuyts, University Hospitals Leuven, Leuven, Belgium.


- Dr. Paolo Spagnolo, Research Center for Rare Lung Diseases, University of Modena and Reggio Emilia, Italy.


- Dr Noemi Eiser, British Lung Foundation, London, UK.


- Dr Francesco Bonella, Ruhrland Hospital, West German Lung Center at

Data eveniment:
24.10.2013 - 26.10.2013
Specializare eveniment:

Pagini

Subscribe to RSS - Pneumologie